Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Kanādas un ASV hokejistes savā pirmajā spēlē apliecina favorītu statusu

© Scanpix

Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīru sievietēm sākušas Kanādas un ASV izlases. Potenciālās šo olimpisko spēļu finālistes savā pirmajā mačā attiecīgi pārspēja olimpiskās sportistes no Krievijas un Somijas hokejistes.

Somija - ASV

Šodien sieviešu turnīrā iesaistījās spēcīgākās izlases. Pirmās uz ledus devās ASV un Somijas izlases. Kā jau tas bija gaidāms, tad ASV hokejistes vairāk uzbruka, meta pa vārtiem, bet rezultāts palika nemainīgs. Somietes ļoti organizēti darbojās aizsardzībā, bet izšķirošos brīžos palīdzēja arī vārtsardze. Pēdējās minūtēs somietes uzbruka arvien aktīvāk, nepilnas sešas sekundes līdz beigu sirēnai vārtu priekšā ripu saņēma un vārtus ar zibenīgu metienu guva Venla Hovi.

ASV hokejistes otrajā periodā devās atspēlēties, nerealizēja vairākumu, bet somietes atbildēja ar atsevišķiem labiem pretuzbrukumiem. ASV savu panāca pēc deviņām nospēlētām minūtēm, kad vārtu priekšā ar trešo piegājienu ripu vārtos raidīja Monika Lameru-Morando. Uzreiz pēc tam tika nopelnīts vairākums, kuru ASV izdevās realizēt ar skaistu izspēli un Kendelas Koinas metienu zem vārtu pārliktņa (2:1). Tuvojoties perioda vidum, Somija nopelnīja kārtējo mazākumu, bet šoreiz nosargāja vārtus neskartus.

Somietes pie minimāla deficīta nedomāja padoties, savu iespēju iegūstot trešā perioda vidū ar savu pirmo vairākumu. Somietes vairākkārt nostājās zonā, bet nopietni pretinieču vārtus neapdraudēja. Nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Somija tika pie vēl viena vairākuma, kura laikā jau vismaz trīs reizes izdarīja bīstamus metienus. ASV vārti palika neieņemti, kas lika ķerties pie vārtsarga maiņas. ASV hokejistes nospēlēja gana pārliecinoši un beigās arī raidīja ripu tukšos vārtos, olimpisko turnīru sākot ar uzvaru - 3:1.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Somija - ASV 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Vārti: 19:54 Hovi (Valimaki, Nieminena) 1:0, 28:58 Lameru-Morando (Paneka, Lameru-Deividsone) 1:1, 31:29 Koina (Naita, Dekere) 1:2, 59:47 Kameranezi (Kelere) 1:3.
Metieni: 24-42
Soda minūtes: 8-4
Vārtsargi: Nora Ratija - Meidija Rūnija

Kanāda - OAK

Otrajā dienas spēlē Kanāda cīnījās ar Olimpisko atlētu no Krievijas komandu. Kanādietes noteikti bija favorītes, bet pēc ASV salīdzinoši grūtās spēles pret Somiju, varēja nojaust, ka arī krievietes tik viegli neko mačā neatdos. Pirmajā periodā Kanādai bija divas iespējas spēlēt vairākumā, kanādietes kopā izdarīja 15 metienus, bet vārtus neguva. Krievietes tikai piecas reizes meta pa vārtiem, arī paliekot sausā. Toties otrajā periodā kanādietēm vajadzēja nepilnas divas minūtes. Briana Dženere aiz vārtiem apspēlēja trīs pretspēlētājas un atdeva rezultatīvu piespēli Rebekai Džonstonei, kura atklāja rezultātu - 1:0.

Drīz vien sekoja vēl viens noraidījums Olimpiskajām sportistēm no Krievijas, kanādietēm vajagot vien astoņas sekundes, lai to pārvērstu vārtu guvumā (2:0). Perioda vidū krievietes uzbruka aktīvāk, veica pāris labus metienus, bet sadeldēt deficītu nespēja. Ilgu laiku kanādietes nebija izcēlušās ar sevišķi bīstamiem momentiem, bet četras minūtes līdz perioda beigām viņas prasmīgi izspēlēja savu uzbrukumu, uzstādot rezultātu pēc 40 spēlētā minūtēm - 3:0.

Trešā perioda sākumā krievietēm bija vēl viens vairākums, bet atkal vārtu gūšana bija pārāk grūts uzdevums. Kanādietes pilnībā kontrolēja cīņas gaitu, kamēr pretinieces vairāk meta ripas ārā no zonas nekā veidoja uzbrukumus. Trešā perioda vidū Kanāda tika pie lielā skaitliskā vairākuma 50 sekunžu garumā. Kanādai vajadzēja 23 sekundes, lai izspēlētu savu lielo vairākumu līdz lieliskam metienam Džonstones izpildījumā (4:0). Drīz vien tika gūti arī piektie vārti un vārtsardžu maiņa Krievijas olimpiešu komandā. Nadježda Aleksandrova palika sausā, bet Kanāda uzvarēja savu pirmo spēli ar 5:0.

Kanāda - OAK 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Vārti: 21:55 Džonstone (Dženere, Saulnēra) 1:0, 24:13 Irvina (Džonstone) 2:0, 35:58 Daosta (Agosta, Pulēna) 3:0, 48:41 Džonstone (Lakketē, Pulēna) 4:0, 50:44 Daosta (Pulēna) 5:0.
Metieni: 47-18
Soda minūtes: 4-14
Vārtsargi: Anna-Renē Desbensa - Nadježda Morozova (50:44 Nadježda Aleksandrova)

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, hokejs sievietēm, A grupa

V Komanda Spēles U UP ZP Z Vārti P
1. Kanāda 1 1 0 0 0 5:0 3
2. ASV 1 1 0 0 0 3:1 3
3. Somija 1 0 0 0 1 1:3 0
4. OAK 1 0 0 0 1 0:5 0