Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Šveices kērlingisti izrauj otro vietu, Norvēģijai iespēja revanšēties Ķīnai

© AP/Scanpix

Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu jaukto pāru kērlinga turnīrā noskaidroti pirmie trīs pusfinālisti. Pusfinālā iekļuva Kanāda, Šveice un Krievijas olimpisko atlētu komanda, bet par pēdējo vietu pēcpusdienā cīnīsies Norvēģija un Ķīna.

Pirms pēdējās spēļu kārtas vietu pusfinālā jau bija garantējusi Kanāda, kas pēc zaudējuma pirmajā spēlē pārliecinoši uzvarēja pārējās. Par trīs atlikušajām vietām cīnījās Norvēģija, Krievijas olimpisko sportistu komanda, Šveice un Ķīna.

Cīņa par otro vietu notika starp šveiciešiem un olimpiskajiem atlētiem no Krievijas. Abas komandas līdz šim bija tikušas pie četrām uzvarām. Spēles pirmajā endā krieviem izdevās uzreiz ielikt divus akmeņus mājas centrā, no kurienes šveicieši tos tā arī nespēja izraidīt ārā. Tādējādi Krievijas olimpieši jau pirmajā endā nozaga divus punktus. Otrajā endā šveicieši pārliecinoši izmantoja pēdējā akmens tiesības un atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Trešajā endā šveicieši spēja nospēlēt labi līdz sestajam akmenim, kad krievi ieguva sev labvēlīgāku stāvokli. Pirms pēdējā akmens Šveices akmens deva punktu, bet Krievijas olimpieši ar sekmīgu metienu tika pie četriem punktiem - 6:2.

Pēc nozagta punkta ceturtajā endā varēja likties, ka mačs ir galā. Arī krievi acīmredzot sapriecājās - par agru. Piektajā endā divi punkti Šveicei, bet sestajā šveicieši nozaga vēl divus (6:7). Vēl bija jāspēlē vismaz divi endi. Krievi paņēma savu punktu septītajā endā, saglabājot ļoti labas izredzes uz uzvaru mačā. Astotajā endā šveicieši pielietoja līdzīgu taktiku kā kanādieši un panāca tikpat labu rezultātu. Akmeņi kārtojās divās paralēlās līnijās gar mājas centru, bet ar pirmspēdējo akmeni šveicieši nostādīja sevi trīs punktu pozīcijā. Krievi ar pēdējo akmeni izsita tikai vienu no šveiciešu akmeņiem, kamēr Dženija Pereta ar pēdējo raidījumu izrāva Šveicei uzvaru mačā un otro vietu - 9:8.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

No cīņas par otro vietu mazliet negaidīti izstājās Norvēģijasduets, kas pēdējā kārtā spēlēja pret Ķīnu. Ķīniešiem kaut priekš pārspēles vajadzēja uzvarēt, bet spēle nesākās īpaši labi. Norvēģi trešajā endā nozaga punktu un izvirzījās vadībā ar 2:1. Ceturtajā endā ķīnieši revanšējās, paņemot uzreiz trīs punktus. Pirms sestā enda nekas neliecināja par norvēģiem tuvojošos katastrofu. Pēc sestā akmens izspēles ķīniešiem mājā jau bija trīs akmeņi, kamēr Norvēģijai neviens. Norvēģi turpināja likt sargus, aiz kuriem beigās aizslēpt vienu izšķirošo akmeni, bet plāns neizdevās. Ķīnieši gala rezultātā mājā novietoja piecus akmeņus, ar ko mačs arī bija galā. Pēc sešiem nospēlētiem endiem Ķīna triumfēja ar 9:3. Tiesa plkst. 13:05 abas komandas tiksies atkārtoti pārspēlē par iekļūšanu pusfinālā, kurā norvēģi noteikti vēlēsies revanšēties.

Tikmēr Kanāda pārliecinoši noslēdza pamatturnīru, ar 7:3 pieveicot Dienvidkoreju, bet turnīru vismaz ar vienu uzvaru noslēdza Somijas kērlingisti, kas septītajā endā tika pie četriem punktiem, kas izšķīra mača likteni spēlē pret ASV - 7:5.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga jaukto pāru komandu turnīra 7. kārta un pārspēle

Spēle Rez./Laiks
Norvēģija-Ķīna 3:9
Somija-ASV 7:5
Šveice-Krievijas olimpieši 9:8
Kanāda-Dienvidkoreja 7:3
Ķīna-Norvēģija 13:05

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga jaukto pāru komandu turnīrs

Vieta Komanda U Z
1. Kanāda 6 1
2. Šveice 5 2
3. Krievijas olimpieši 4 3
4. Ķīna 4 3
4. Norvēģija 4 3
6. Dienvidkoreja 2 5
7. ASV 2 5
8. Somija 1 6