Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

OLIMPISKĀS SPĒLES: Pirmais starts Rastorgujevam, Aparjodam cīņā par sešinieku

© NordicFocus

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 11. februārī vairākos sporta veidos labāko rezultātu sasniegt centīsies Latvijas sportisti. Kalnu slēpotāja Kristapa Zvejnieka starts nobraucienā pārcelts spēcīgā vēja dēļ, bet Latvijas sporta draugiem ērtākā laikā biatlona sprints vīriešiem un kamaniņu sporta vīriešiem izšķirošie braucieni.

Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm devies labā noskaņojumā, jo pirms tam Eiropas čempionātā izdevās izcīnīt zeltu tieši sprinta distancē. Andrejs bija pārliecinoši ātrākais slēpojumā un ar vienu kļūdu šaušanā kļuva par uzvarētāju. Pasaules kausā labākais rezultāts šosezon Andrejam ir astotā vieta Estešundā.

Uz starta 10 kilometru sprintā dosies arī Oskars Muižnieks, kuram skaidrs, ka olimpiskajās spēlēs nav tik augsti mērķi kā Andrejam. Jāpiemin, ka Oskars tikai pagājušajā sezonā atgriezās biatlonā, bet Latvijas sportistu konkurencē vienalga ir labākais aiz līdera Rastorgujeva. Biatlona sprints vīriešiem rīt sāksies pulksten 13:15. Tiešraidē sacensības varēs vērot LTV7 kanālā. Vairāk par sprinta sacensībām lasietpirmssacensību apskatā.

Rīt izšķirošie 3. un 4. brauciens vīriešu kamaniņu sporta sacensībās Kristeram Aparjodam, Ināram Kivleniekam un Artūram Dārzniekam. Pēc pirmās dienas labākais no Latvijas sportistiem ir Kristers Aparjods, ieņemot septīto pozīciju. Kristers abos braucienos uzrādīja sesto labāko rezultātu. No labāko sešinieka Aparjods atpaliek desmit simtdaļas.

Kivlenieks pēc pirmajiem diviem braucienam ierindojas 21. vietā, bet Artūrs ir 25. pozīcijā. Abi sportisti pēc sacensībām pauda vilšanos par parādīto rezultātu un rīt par augstākajām vietām necīnīsies. 3. brauciens kamaniņu sportā vīriešiem sāksies pulksten 11:50. Sacensības tiešraidē demonstrēs LTV7 kanāls.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Bija paredzēts, ka jau pulksten 4:00, kas, protams, nav tas patīkamākais laiks Latvijas sporta draugiem, kalnu slēpošanas nobraucienā startēs Kristaps Zvejnieks, bet stiprā vēja dēļ sacensības pārceltas uz viņa dzimšanas dienu 15. februārī, kad sportistam apritēs 26 gadi, bet Dienvidkorejā Zvejniekam būs trešās olimpiskās spēles. Vankūverā latvietim 37.vieta slalomā, 62.vietā milzu slalomā, bet Sočos - 43.vieta milzu slalomā, nefinišē slalomā.

Rīt medaļas sadalīs arī ātrslidošanas 5000 metru distancē, kurā sākotnēji bija paredzēts startēt Latvijas sportistam Haraldam Silovam, bet viņš rīt sacensībās nepiedalīsies. Silovs piedalīsies 1500 metru distancē 13. februārī.

Phjončhanas olimpiskās spēles, 11. februāris

Laiks Sporta veids Disciplīna Latvijas sportisti
2:15 Kērlings Jauktā
3:00 Snovbords (V) Sloupstails
9:00 Ātrslidošana (V) 5000 m
8:15 Distanču slēpšana (V) 15 km
9:40 Hokejs (S) Somija - ASV
11:50 Kamaniņu sports (V) 3. un 4. brauciens Aparjods; Kivlenieks; Dārznieks
12:30 Slēpošana (Frīstlails) (S) Moguls
13:15 Biatlons (V) Sprints Rastorgujevs ; Muižnieks
14:10 Hokejs (S) Kanāda - OAR