Mūsējo pirmie starti: Bendikai Phjončhanā sprints, sāks arī kamaniņu braucēji

Baiba Bendika © Sputnik/Scanpix

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 10. februārī pirmie starti vairākiem Latvijas sportistiem. Baiba Bendika cīnīsies sieviešu biatlona sprintā, Roberto Puķītim 1500 metri šorttrekā, bet 1. un 2. brauciens kamaniņu braucējiem Ināram Kivleniekam, Kristeram Aparjodam un Artūram Dārzniekam.

Baiba Bendika Phjončhanā ieradusies labā formā, par ko liecina uzlabotie rezultāti tieši sezonas gaitā. Sezonas ievadā Pasaules kausa posmos Bendika bija visai tālu no labāko trīsdesmitnieka, bet janvāra vidū Rūpoldingā Baiba 15 kilometru klasiskajā distancē ieguva desmito vietu. Nākamajā posmā Antholcā Bendika ieguva 16. vietu sprintā, kas šajā distancē ir viņas sezonas labākais rezultāts PK posmos. Vairāk par sprinta sacensībām sievietēm lasietpirmssacensību apskatā.

7.5 kilometru sprints sievietēm rīt startēs pulksten 13:15 pēc Latvijas laika. Jāpiemin, ka bijušais Latvijas biatlonists Oļegs Maļuhins nesenajā intervijā portālam Sportacentrs.com sacīja, ka, viņaprāt, no Latvijas biatlonistiem tieši Bendika ir tā, kas olimpiādē varētu sasniegt savu maksimālo rezultātu. Tiešraidē sieviešu biatlona sprintu demonstrēs LTV7 - ŠEIT!

Šorttrekā rīt paredzētas 1500 metru sacensības, un šajā distancē piedalīsies Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Roberto Puķītis. 1500 metros būs seši kvalifikācijas skrējieni, pēc tam no katra slidojuma trīs ātrākie iekļūs pusfinālā, bet lielajā finālā piedalīsies seši sportisti, tiesa, būs arī B fināls.

Roberto 2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos piedalījās tieši 1500 metros un izcīnīja 14. vietu. Kvalifikācijas skrējienu sākumi būs pulksten 12:00. Arī Puķīša startam Phjončhanā varēsiet sekot līdzi LTV7 tiešraidē ŠEIT!

Savukārt 1. un 2. no četriem braucieniem rīt vīriešu kamaniņu sportistiem. Kopumā vīriešu konkurencē cīnīsies 40 sportisti. Latviju pārstāvēs Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods un Artūrs Dārznieks. Ināram šīs būs jau trešās olimpiskās spēles karjerā. 2010. gadā Vankūverā Kivelniekam 18. vieta, savukārt Sočos izdevās tikt divas pozīcijas augstāk.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Artūrs un Kristers Phjončhanā piedzīvos debiju olimpiskajās spēlēs. Kivelniekam šajā sezonā labāko rezultātu izdevās sasniegt Siguldā, kur PK posmā latvietis palika uzreiz aiz goda pjedestāla. Artūrs šosezon labāko desmitniekā nav iebraucis, bet Aparjodam ir septītās vietas Lillehamerē un Īglsā. Aparjods ir 2016. gada jaunatnes olimpisko spēļu čempions. Arī kamaniņu sportu tiešraidē varēsiet vērot LTV7 - ŠEIT!

Phjončhanas olimpiskās spēles, 10. februāris

Laiks Sporta veids Disciplīna Latvijas sportisti
1:35 un 6:35 Kērlings Jauktās komandas
3:00 Snovbords Sloupstails (kval.)
9:40 Hokejs Japāna - Zviedrija (S)
12:00 Šottreks 1500 m Puķītis
12:10 Kamanas 1. un 2. brauciens Kivlenieks; Aparjods; Dārznieks
13:00 Ātrslidošana 3000 m fināls sievietēm
13:15 Biatlons Sprints sievietēm Bendika
14:10 Hokejs Šveice - Koreja (S)
15:35 Tramplīnlēkšana vīrieši Fināls

Svarīgākais