Krievijai 15 miljonu kompensācija jāsamaksā līdz olimpisko spēļu beigām

Vitālijs Mutko © AFP/Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) decembra sākumā kopā ar virkni diskvalifikāciju un cita veida sankciju Krievijas Olimpiskajai komitejai piesprieda arī 15 miljonus ASV dolāru (12,2 miljonus eiro) lielu kompensāciju par izmeklēšanas gaitā veiktajiem izdevumiem. Šonedēļ SOK publiskā paziņojumā atgādināja par pienākumu samaksāt kompensāciju.

"Atbilstoši SOK Izpildkomitejas lēmumam šī summa ir jāsamaksā līdz 2018. gada olimpisko spēļu beigām," krievu medijiem sacīja Krievijas Olimpiskās komitejas pirmais viceprezidents Staņislavs Pozdņakovs.

Savukārt Krievijas vicepremjers Vitālijs Mutko, kurš bēdīgi slaveno Soču olimpisko spēļu laikā bija Krievijas sporta ministrs un ir saņēmis mūža diskvalifikāciju no olimpiskajām spēlēm, teica, ka kompensācija tiks samaksāta divos maksājumos: "Puse soda, domāju, tiks samaksāta jau tuvākajā laikā, bet otra puse - pēc 24. februāra."

Atgādinām, ka Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija paredzēta rīt plkst. 13:00 pēc Latvijas laika, bet noslēguma ceremonija - 25. februārī plkst. 13:00 pēc Latvijas laika. Starptautiskā olimpiskā komiteja 15 miljonu lielo kompensāciju plāno ieguldīt antidopinga programmas uzlabošanā.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Svarīgākais