Gasūna: Sniegs Phjončhanā ir nepierasts, tas ir ļoti sauss un agresīvs

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Jau nedēļu Phjončhanas olimpisko spēļu mājvietā uzturas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kura pastāstīja par saviem piedzīvojumiem vēl līdz nokļūšanai Dienvidkorejā un dalījās iepaidos par sajūtām olimpiskajos kalnos.

"Sacensību kalnu vēl neesmu redzējusi, pagaidām trenējamies uz atsevišķām nogāzēm, kas paredzētas treniņiem." stāsta Lelde Gasūna. "Treniņu vietas ir pamaz, tādēļ ir sūdzības no vairākiem treneriem un komandām. Laiks ir ierobežots, komandām ir jāsadarbojas, bet paši korejieši vēl mēģina saprast, kas īsti notiek. Pie pilnas trases tikšu tikai dienu pirms sacensībām."

"Treniņos braucu pa vārtiem, ir bijis slaloms un milzu slaloms. Trīs dienu laikā esmu izbraukusi ap 500-600 vārtiem. Sniegs ir nepierasts, tas ir ļoti sauss un agresīvs. Pirmajā dienā bija visgrūtāk, tagad jau ir pierasts, tomēr sacensībās trase solās būt ledaināka. Ātruma disciplīnās iepriekšējos gados Pasaules kausā notika sacensībās, jo bija jāzina visi lēcieni un līkumi, jāsaprot, vai tie nebūs bīstami. Tikmēr slalomu un gigantu var piemērot jebkuriem apstākļiem."

"Sezonas sākumā man vēl nebija sava inventāra (uzņēmuma vadības kursa maiņas dēļ pārtrūka sadarbība ar slēpju ražotāju "Elan" - J.F.), menedžējos ar testa un savām vecajām slēpēm. Tagad esmu atradusi īsto variantu. Līdzi man ir četras slaloma un trīs giganta slēpes. Ar sacensību slēpēm jau esmu paspējusi startēt. Tomēr jāatzīst, ka pēdējo mēnesi man izbojāja slimošana, kā dēļ nedabūju kārtīgi paslēpot. Pirms braukšanas uz Koreju vēl aizbraucām uz nedēļu patrenēties Austrijā. Centāmies atgūt iekavēto," atzīst Lelde.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

"Atbraucām 2. februārī, bet ceļš uz šejieni bija ļoti interesants. Divreiz nācās lidot uz Helsinkiem, jo pirmajā reizē nenotīrīta sniega dēļ lidmašīnai neļāva nosēsties. Tam sekoja reisa aizkavēšanās par septiņām stundām, jo kaut kas bija atgadījies lidmašīnai, bet beigās aizkavējās bagāža, kā dēļ vienu dienu pavadījām Seulā."

Vasarā Lelde atšķirībā no citiem gadiem vispār nekāpa uz slēpēm. Tagad viņa nemāk atbildēt, vai tas devis vairāk pozitīvā vai negatīvā. "Noteikti jūtu, ka ir bijis iztrūkums uz slēpēm, turklāt vēl bijis slimības mēnesis un problēmas ar inventāru. Ja tas nebūtu noticis, tad viss būtu kārtībā, bet tagad... Dažu mazu neveiksmju dēļ vienkārši neesmu nobraukusi apjomu."

Svarīgākais