Rastorgujevs izcīna astoto vietu klasikā

© Andrei Anosov/RBU/TASS/ SCANPIX

Savās pirmajās sacensībās jaunajā PK sezonā Andrejs Rastorgujevs 20km klasikā pieļāva divas kļūdas šaušanā un ar ātru slēpojumu izcīnīja astoto vietu. Nevienam citam cerības uz uzvaru neatstāja Juhanness Bē, kurš tuvāko sekotāju Kentānu Fijonu-Majē pārspēja par veselām divām minūtēm.

Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevsstartēja ar 37. numuru. Pirmajā šaušanā viņš bija nekļūdīgs, kā arī slēpoja praktiski vienā tempā ar sezonas galveno favorītu Martēnu Furkadu, kurš startēja tieši pirms Rastorgujeva un arī bija nekļūdīgs. Lielisku ātrumu rādīja arī brāļi Bē, tāpat ātru soli demonstrēja vēlāk startējušais Eriks Lesers. Bet, piemēram, pagājušās PK sezonas vicečempions Antons Šipuļins arī šāva precīzi, bet no Rasturgujeva atpalika teju pusminūti.

Otrajā šaušanā Rastorguvejs kļūdījās pirmajā šāvienā, nopelnot soda minūti, taču pārējos četrus mērķus aizvēra. Slēpošanā Latvijas sportists joprojām turējās Furkada līmenī, taču francūzis un Juhanness Bē šāva precīzi arī otrajā šaušanā, nostiprinot savu lielo pārsvaru pār visiem konkurentiem. Savukārt Tarjei Bē ar divām kļūdām dzēsa sava izredzes uz ļoti augstu vietu.

Pēc pirmajām trim šaušanām nekļūdīgi bija arī austrieši Eberhards un Eders, kuri bija startējuši agrāk, taču Furkads ar precīzu šaušanu viņiem bija priekšā vairāk nekā 40 sekundes. Diemžēl ļoti ātri slēpojošais Rastorgujevs arī trešajā šaušanā netrāpīja pirmo šāvienu, taču prata tikt galā ar pārējiem četriem mērķiem. Līdera godu pēc trešās šaušanas saglabāja Juhanness Bē, kurš bija priekš Furkadam 20 sekundes.

EPA/ SCANPIX

Lielas korekcijas ieviesa pēdējā šaušana, kurā Rastorgujevs šāva ļoti ātri un, galvenais, arī precīzi. Kļūdas tikmēr pieļāva austrieši, bet Furkads bija neprecīzs veselas divas reizes. Līdz ar Furkada kļūdām vairs neviens nebija spējīgs apšaubīt Juhannesa Bē dominanci - norvēģis vēlreiz šāva precīzi un izcīnīja uzvaru, tuvāko sekotāju Kentānu Fijonu-Majē, kurš arī šāva bez kļūdām, apsteidzot par veselām divām minūtēm. Furkads savukārt ar ātru slēpojumu pēdējā aplī tika pie trešā labākā rezultāta.

Rastorgujevs no uzvarētāja atpalika divas ar pusi minūtes un sezonas pirmajā PK startā ieguva astoto vietu.

Latviju šajā posmā pārstāvēja arī Oskars Muižnieks un Daumants Lūsa. Lūsa pieļāva tikai vienu kļūdu (trešajā šaušanā) un finišēja ar 79. labāko rezultātu, kamēr Muižnieks pa reizei kļūdījās otrajā un trešajā šaušanā, kas viņam ļāva ieņemt 48. vietu. Tas ir viņa labākais sasniegums Pasaules kausa posmā.


Svarīgākais