Melbārdim un Dreiškenam pirmais pjedestāls olimpiskajā sezonā

© Viesturs Lācis/Bobslejs.lv

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens šonakt Pasaules kausa posmā Vistlerā ieguva trešo vietu, vien 0.09 sekundes atpaliekot no uzvarētājiem Krisa Springa un Nevila Raita. Oskara Ķibermaņa ekipāža ieguva desmito vietu, bet Uģa Žaļima ekipāža ierindojās 19. pozīcijā.

Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, kuri savu rītu Kanādā sāka ar uzzināšanu par Aleksandra Zubkova diskvalifikāciju no olimpiādes un Soču zelta medaļu atņemšanu, pirmajā braucienā uzrādīja otru labāko laiku. No līdera Krisa Springa viņi atpalika 16 sekundes simtdaļas, taču aiz latviešiem konkurenti bija sarindojušies ļoti blīvā intervālā - septītajā vietā esošie korejieši Vons un Seo bija 0.09 aiz Melbārža.

Arī otrajā braucienā Melbārdim bija otrs labākais laiks, taču summā tas tomēr lika atkāpties uz trešo pozīciju, piekāpjoties Džastina Kripsa ekipāžai. Ne pārāk sekmīgs brauciens sanāca Springam, bet viņš savu uzvaru nosargāja, Kripsu apsteidzot par 0.02 sekundēm, bet Melbārdi - par 0.09 sekundēm.

Melbārdim un Dreiškenam šis gan tik un tā ir sezonas pagaidām labākais sasniegums - iepriekš Pārksitijā četriniekos Melbārža ekipāža bija ceturtajā vietā, bet divniekos pirmajā un otrajā posmā Leikplesidā abas reizes tika palikts ārpus labāko desmitnieka.

Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni savukārt ieguva desmito vietu, kas viņiem bija tieši pretēja, proti, šosezon sliktākā divniekos (Leikplesidā divreiz astotā vieta). Ķibermanis pēc pirmā brauciena no līderiem atpalika pavisam nedaudz, Melbārža laikam piekāpjoties 0.17 sekundes, bet otrajā braucienā viņa laiks bija krietni sliktāks, atpalicība no līderiem pieauga, bet 11. vietās ieguvējs amerikānis Niks Kaninhems palika vienu sekundes simtdaļu aiz Ķibermaņa.

Trešā Latvijas ekipāža Uģis Žaļims un Intars Dambis pirmajā braucienā tikai knapi iespraucās labāko divdesmitniekā, tiekot pie otrā brauciena, kurā uzrādīja 17. labāko rezultātu. Kopvērtējumā tas deva 19. vietu, kas Žaļima ekipāžai ir sliktākā šosezon.

Pasaules kausa posms, Vistlera, divnieki

V. Sportisti Valsts Laiks
1. Springs/Raits Kanāda 1:44.17
2. Kripss/Kopačs Kanāda +0.02
3. Melbārdis/Dreiškens Latvija +0.09
4. Kasjanovs/Puškarevs Krievija +0.17
5. Peters/Frīdlijs Šveice +0.23
6. Vons/Seo Dienvidkoreja +0.34
10. Ķibermanis/Miknis Latvija +0.59
19. Žaļims/Dambis Latvija +1.12

Piedalījās 27 ekipāžas

PK kopvērtējums, divnieki

V. Pilots Valsts Punkti
1. Džastins Kripss Kanāda 612
2. Kriss Springs Kanāda 577
3. Niko Valters Vācija 545
4. Niks Kaninhems ASV 538
5. Riko Peters Šveice 536
6. Kodijs Basks ASV 521
7. Oskars Ķibermanis Latvija 464
8. Oskars Melbārdis Latvija 448
17. Uģis Žaļims Latvija 266

Svarīgākais