Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Kamaniņu braucējs Aparjods Siguldā izcīna pasaules junioru čempiona titulu

© Romāns Kokšarovs, F64 Pgoto Agency

Siguldā sācies junioru pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Pēc pirmā brauciena Latvijas izlases līderis Kristers Aparjods atradās pirmajā vietā, otrajā braucienā nosargāja savu pārsvaru un ieguva čempiona titulu.

Siguldas trase Latvijas sportistiem ir mājas trase, taču tā nav no vieglākajām, līdz ar to varbūt nav iecienītākā. Gatavojoties šīm sacensībām, Kristers Aparjods guva nelielu savainojumu, atlases sacensībās viņa starta laiks bija salīdzinoši pieticīgs, tomēr finišā sanāca ceturtā vieta un ceļazīme uz sacensību pirmo grupu.

Junioru pasaules čempionāta pirmajā braucienā Kristers Aparjods izcīnīja pirmo vietu, par 0.118 sekundēm atpalika austrietis Niko Gleiršers, bet trešajā vietā ierindojās vācietis Makss Langenhāns. Otrajā braucienā nosargāja savu pārsvaru un izcīnīja junioru pasaules čempiona titulu.

Latviju pārstāvēja arī Gints Bērziņš (15. vieta), Edgars Karnītis (17.) un Konstantīns Buglaks, kurš otrajā brauciena krita un nefinišēja.

Atgādinām, ka tālajā 1998. gadā junioru pasaules zeltu Siguldā ieguva mūsu Mārtiņš Rubenis, kurš tagad ir Latvijas junioru izlases treneris.

Junioru pasaules kausa sezonas kopvērtējumā līderi ir krievi Jevgeņijs Petrovs un Daņils Ļebedevs, savukārt piektajā vietā atrodas Kristers Aparjods, kurš nestartēja pirmajos četros posmos Ziemeļamerikā. Pērn mūsu sportists izcīnīja pasaules jaunatnes olimpiādes zeltu.

Meiteņu sacensībās no plkst. 13:00 startēs arī latvietes Sigita Bērziņa, Anda Upīte, Elīna Ieva Vītola un Zelma Bite.

PČ kamaniņu sportā junioriem, Sigulda

# Sportists Valsts Rezultāts
1. Kristers Aparjods Latvija 1:38.670
2. Niko Gleiršers Austrija +0.129
3. Makss Langenhāns Vācija +0.253
...15. Gints Bērziņš Latvija +1.826
...17. Edgars Karnītis Latvija +2.465
DNF Konstantīns Buglaks Latvija

Startēja 39 sportisti.