Čudinovs par Dukuru boikotu: Viņi neprot zaudēt

© ITAR-TAS

Krievijas sporta ministrs Pavels Korobkobs, krievu skeletonists Sergejs Čudinovs un Krievijas Bobsleja federācijas galva Aleksandrs Zubkovs, kurš Soču olimpiskajās spēlēs kļuva par čempionu un pēc neoficiālas informācijas arī pats varētu būt lietojis dopingu, sarunā ar ziņu aģentūru R-Sport komentēja latviešu skeletonistu izsludināto boikotu un nepiedalīšanos pasaules čempionātā Sočos.

Krievu skeletonists Sergejs Čudinovs: "Lai nebrauc! Tātad latviešu pasaules čempionātā nebūs. Viņi vienkārši neprot zaudēt, bet viss pārējais - atrunas. Jo īpaši, ka, lai nu kuram, bet ko tādu teikt [Martinam] Dukuram?! Viņš ar mums trenējās laikam 15 gadus, gan ar Saņu [Aleksandru Tretjakovu], gan ar mani, un mūs pazīst personīgi. Domāju, ka pie vainas ir aizvainojums. Sezonas sākumā runāju ar Daini Dukuru, viņš man daudz ko izteica politikas sakarā: "Kur tik pagriezies, visur Krievija!" Šis boikots - domāju, ka tas ir tikai viens no iemesliem.

Principā neko jaunu Maklārens sava ziņojuma otrajā daļā nepateica. Vienkārši troksnis ir lielāks, nekā tas bija pēc pirmās daļas. Bet ne pierādījumu, ne konkrētības nav, savukārt par ikvienu var uzrakstīt jebko. Biju izlasē [Čudinovs Soču olimpiskajās spēlēs ieguva piekto vietu - A.S.] un varu pateikt, ka visas apsūdzības skeletonistu virzienā ir pilnīgas muļķības."

Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs: "Viņiem ir visas tiesības nebraukt uz pasaules čempionātu. Tas ir viņu lēmums, tādēļ pat negrasos to apspriest. Ir citas cienīgas valstis, kuras atbrauks uz Sočiem un cīnīsies par pasaules čempiona nosaukumu. Tam pierādījums ir Pasaules kausa pirmais posms Vistlerā, kad Latvijas pārstāvji netika uz goda pjedestāla. Ja viņi sevi uzskata par labākajiem pasaulē, brāļiem Dukuriem sava meistarība ir jāpierāda jebkurā trasē.

Interese par pasaules čempionātu [Sočos] nekādā mērā nekļūs mazāka, ja neatbrauks viens cilvēks [Martins Dukurs], kurš izteicis vēlmi nepiedalīties. Tagad jau ir izaugušas tādas valstis kā Dienvidkoreja - kā jūs redzējāt, viņu pārstāvis [Sunbins Juns, kurš uzvarēja Pasaules kausa pirmajā posmā] vienmēr ir labāko trijniekā. Viņi ir mūsu galvenie konkurenti, kuri pasaules čempionātā cīnīsies par pirmajām vietām. Un ceru, ka viņi nostartēs cienīgi."

Krievijas sporta ministrs Pavels Korobkovs: "Cita viedokļa kā vien negatīva šajā sakarā nemaz nevar būt. Uzskatu, ka sporta un sacensību aizvadīšanas jautājumi nedrīkst tikt iejaukti šādās lietās. Man nav saprotami tamlīdzīgi paziņojumi. Jo vairāk, ka bija gan organizatoru, gan starptautiskās federācijas paziņojumi, ka pasaules čempionātā viss, tai skaitā arī dopinga kontrole, atbildīs starptautiskajiem standartiem. Mēs tam gatavojamies, aicinām visus ciemos un gaidām visu valstu pārstāvjus. Man grūti runāt latviešu vietā, bet man šķiet, ka boikots nav sportiska metode. Tādai sportā nevajadzētu būt. Šo etapu sports nogāja jau astoņdesmitajos gados, tādu negatīvu piemēru bija pietiekami. Domāju, ka tādā veidā sportisti soda paši sevi."

Svarīgākais