Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Uzvarot ASV, Latvijai pirmais panākums pasaules čempionātā kērlingā

© Hugh Stewart

Latvijas sieviešu kērlinga izlase izcīnījusi savu pirmo uzvaru pasaules čempionāta A divīzijā, trešajā mačā ar 7:6 apspēlējot ASV sportistes.

Pirmajās divās spēlēs Latvijas kērlingistes bija piedzīvojušas zaudējumus, vispirms ar 4:7 galotnē piekāpjoties Japānai, bet vēlāk ar 2:4 atzīstot Krievijas izlases pārākumu. Lūkojot ko mainīt, Latvijas izlasē tika veikta maiņa un pirmos akmeņus raidīt Zandas Bikšes vietā šodien tika uzticēts Dacei Munčai.

Mūsējo pretinieces ASV sportistes atrodas kērlinga elites astes daļā. Olimpiskajās spēlēs amerikānietes palika 10.vietā, bet pagājušajā gadā pasaules čempionātā ieņēma 9.vietu. Spēles sākums pret šajā sporta veidā ne tik draudīgo lielvalsti bija veiksmīgs un otrajā endā latvietes izvirzījās vadībā 1:0. Diemžēl nākamajos endos mūsējām savu labāko sniegumu parādīt neizdevās, tādēļ pusceļā rezultāts jau krietni bēdīgāks – 1:4.

Cerības uz pozitīvu iznākumu mačā jelgavnieces atguva astotajā endā, kurā, atspēlējot trīs akmeņus, rezultāts uz tablo tika līdzsvarots 5:5. Devītajā endā amerikānietēm tika ļauts paņemt tikai vienu punktu, kas izšķirošajā izspēlē mūsējām deva pēdējo akmeni un cerības izraut uzvaru. Lieliski izspēlēts pēdējais ends arī ļāva sasniegt cerēto un divi punkti nozīmēja panākumu mačā 7:6.

Pirmdien mūsējām mači pret divām čempionāta favorītkomandām - Ķīnu un Kanādu. Abiem mačiem, visticamāk, varēs sekot arī video tiešraidē internetā. Spēli pret Ķīnu solās rādīt CCTV5 kanāls, bet sacensību ar Kanādu tiešraidē translēs TSN.