Silovam 6. vieta pasaules čempionātā

Latvijas labākais šorttrekists Haralds Silovs Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā šodien izcīnīja sesto vietu pasaules čempionātā šorttrekā 500 metru distancē, kas ir viņa labākais rezultāts šāda līmeņa sacensībās.

Sacensības 500 metros Haralds sāka ar uzvaru savā slidojumā pirmajā kārtā (42.021), otrajā kārtā bija otrais (41.970), ceturtdaļfinālā atkal uzrādīja otro laiku savā slidojumā (42.011), tāpat arī pusfinālā (42.144).

Finālā Silovs bija vienīgais eiropietis starp trim kanādiešiem, korejieti un ķīnieti. Elitārajā sabiedrībā Silovam gan neizdevās nopietni pacīnīties par medaļu. Uzvaru izcīnīja ķīnietis Venhao Lians, aiz sevis atstājot kanādiešus Fransuā Hamelinu un Fransuā Trembliju, bet olimpiskais čempions šajā distancē Čārlzs Hamelins palika ceturtajā vietā. Silovs pat no piektās vietas ieguvēja atpalika gandrīz sekundi, taču jāizceļ fakts, ka pasaules čempionāta finālā latvietis iekļuva pirmoreiz.

Jānis Puiss pirmajā kārtā ieņēma trešo vietu savā slidojumā, nākamajai kārtai nekvalificējās un kopvērtējumā ieņēma 40. vietu.

Svarīgākais