Kanāda nodrošina uzvaru medaļu ieskaitē

Pēc uzvaras vīriešu kērlinga sacensībās, pirms pēdējās, 16. Vankūveras ziemas olimpisko spēļu dienas uzvaru kopējā medaļu ieskaitē nodrošināja sacensību rīkotāja Kanāda.

Kērlingisti Kanādai sagādāja 13.zelta godalgu. Pirms tam sestdien pie zelta tika arī Kanādas ātrslidotāji vīriešu iedzīšanas sacensībās un snovbordists Džeisijs Džejs Andersons paralēlā milzu slaloma sacensībās.

Kanādas īpašumā šobrīd ir 13 zelta, septiņas sudraba un piecas bronzas medaļas. 13 zelti ir atkārtots visu laiku labākais rezultāts ziemas Olimpiādēs.

Kanādas tuvākā sekotāja ir Vācija ar desmit zelta, 12 sudraba un septiņām bronzas medaļām.

Savukārt trešajā vietā atrodas ASV, kuras rēķinā deviņas zelta un pa 14 sudraba un 13 bronzas godalgas.

Sacensību noslēgumā atlicis sadalīt vairs tikai divus medaļu komplektus - hokejā vīriešiem un distanču slēpošanā 50 kilometru distancē klasiskajā stilā vīriešiem.

Vēl jo īpašāka šī Kanādas uzvara medaļu ieskaitē ir, jo iepriekšējās divās Olimpiādēs, kas risinājās šajā valstī - 1976.gadā Monreālā un 1988.gadā Kalgari - mājinieki zelta godalgas neizcīnīja.

Astoņas zelta medaļas ieguvusi arī Norvēģija, bet sešas vērtīgākā kaluma godalgas nopelnījusi Dienvidkoreja un Šveice.

Pa piecām zelta medaļām Ķīnai un Zviedrijai, pa četrām Austrijai un Nīderlandei, bet tikai trīs zelta godalgas Krievijas olimpiešu rēķinā.

Pa divām zelta godalgām Čehijas, Francijas un Austrālijas kontā, bet vienu reizi uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Vankūverā kāpuši Polijas, Itālijas, Baltkrievijas, Lielbritānijas un Slovākijas sportisti.

Tikmēr 23.vietu ieņem Latvija, kurai ir divas sudraba medaļas, ko izcīnīja kamaniņu braucēju duets Andris un Juris Šici un skeletonists Martins Dukurs.

Savukārt 25.vietā šobrīd atrodas Igaunija, kurai sudraba godalgu ieguva distanču slēpotāja Kristina Šmiguna-Vehi, kas izcīnīja otro vietu desmit kilometru brīvā stila distancē.

Kā ziņots, Vankūveras olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

Svarīgākais