Maskalāna ekipāža un Zvejnieks noslēgs Latvijas startu olimpiādē

Šovakar Vankūveras olimpisko spēļu programmā bobsleja četrinieku 3. un 4. brauciens, kurā startēs arī Edgara Maskalāna četrinieks un kalna slēpošana, kur Latviju pārstāvēs Kristaps Zvejnieks. Šie būs pēdējie Latvijas sportistu starti olimpiādē.

Latvijas jaunais kalnu slēpotājs, kuram jau olimpisko spēļu laikā palika 18 gadi, olimpisko debiju piedzīvoja pirms trim dienām, kad milzu slaloma disciplīnā izcīnīja 62. vietu 103 pieteikto dalībnieku konkurencē. Atzīstams sniegums tik jaunam debitantam.

Šovakar Zvejnieks startēs slalomā mēģinās sasniegt vēl labāku rezultātu. Pirmais brauciens paredzēts plkst. 20:00 pēc Latvijas laika, savukārt otrais – 23:45.

Plkst. 23:00 (trešais brauciens, savukārt ceturtais - plkst. 0:40) sāksies arī izšķirošie notikumi bobsleja četrinieku sacensībām. Kā zināms, pēc likstām ar Jāni Miņinu un viņa ekipāžu, šeit Latviju pārstāv tikai Edgars Maskalāns ar stūmējiem Mihailu Arhipovu, Raivi Broku un Pāvelu Tulubjevu.

Pēc pirmās sacensības Latvijas vienīgā ekipāža ieņem 11. vietu. Edgars Maskalāns ar puišiem tēmē uz vietu pirmajā desmitniekā, taču, lai to paveiktu galvenais... nenokrist. Pirmajā dienā kritienus sarežģītajā un bīstamajā Vistleras trasē piedzīvoja piecas ekipāžas, tostarp viens no favorītiem Aleksandrs Zubkovs.

Viens no Maskalāna stūmējiem Mihails Arhipovs uzskata, ka desmitniekā iekļūt būs ļoti grūti, turklāt viņš nevēlas, lai tas notiktu uz konkurentu neveiksmju rēķina: "Desmitnieks? Tikai pie lielas veiksmes. Vai arī... Taču es nevienam to nenovēlu. Es negribētu desmitnieku par tādu cenu."

Jānovēl, lai Latvijas sportisti savus startus Vankūveras olimpiskajās spēlēs noslēgtu uz pozitīvas nots. Veiksmi izšķirošajos startos!

Svarīgākais