Vācijas komanda bobsleja sacensības nosauc par "farsu"

Vācijas bobsleja vadība Vankūveras olimpisko spēļu četrinieku sacensības pēc daudzajiem kritieniem nosaukusi par farsu, kurš būtu jāaptur.

"Tas jau kļūst par farsu. Viņiem būtu jāpārtrauc sacensības," pēc divos braucienos redzētajiem sešiem kritieniem izteicās bijušais olimpiskais čempions un Vācijas sieviešu izlases treneris Volfgangs Hope.

"Trase ir ļoti bīstama. Viņi prasa pārāk daudz no pilotiem," teica Hope.

Jau ziņots, ka pēc diviem veiktajiem braucieniem līderpozīcijā atrodas amerikāņa Stīvena Holkomba pilotētā ekipāža, kura abos braucienos sasniedza jaunus trases rekordus. Otrajā vietā esošo kanādieša Lindona Raša četrinieku Holkombs apsteidz jau par 0,40 sekundēm.

Savukārt trešo vietu pašlaik ieņem divnieku sacensībās uzvarējušā vācieša Andrē Langes pilotētā ekipāža, kas atpaliek vēl par 0,04 sekundēm.

Tikmēr vienīgā Latvijas ekipāža, kas piedalās sacensībās, Edgars Maskalāns, Pāvels Tulubjevs, Raivis Broks un Mihails Arhipovs pēc diviem braucieniem ieņem 11.vietu.

Jau ziņots, ka sacensībās bija plānojusi startēt arī šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā otro vietu izcīnījusī Jāņa Miņina ekipāža, tomēr pēc trijās treniņbraucienu dienās piedzīvotiem diviem kritieniem Latvijas vadošā ekipāža no starta atteicās.

Jau iepriekš pēc kritienos gūtām traumām dalību no četrinieku sacensībām bija atsaukuši arī pa vienam Šveices, Austrālijas un Lihtenšteinas četriniekam. Savukārt Nīderlandes pilots Edvīns van Kalkers no starta atteicās, jo viņam pēc daudzajiem negadījumiem trasē zudusi pārliecība.

Sacensību trešais un ceturtais brauciens notiks sestdien. Trešo braucienu plānots uzsākt plkst.23 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais