Miņins atsakās no starta četriniekos

© Romāns Kokšarovs

Latvijas bobsleja pirmā ekipāža ar salīdzinoši nesen operāciju pārcietušo pilotu Jāni Miņinu priekšgalā tomēr nepiedalīsies arī četrinieku sacensībās Vankūveras olimpiskajās spēlēs, vēsta Latvijas Olimpiskās komandas preses sekretāre Marita Vilciņa.

Kā zināms, Jānim Miņinam īsi pirms olimpiskajām spēlēm tika veikta apendicīta operācija, kā rezultātā mūsu labākais bobsleja pilots nevarēja piedalīties divnieku sacensībās. Tajās Latviju pārstāvēja tikai Edgars Maskalāns ar stūmēju Daumantu Dreiškenu, izcīnot negaidīti augsto astoto vietu.

 

Miņins jau pirms kāda laiciņa atsāka trenēties un ar savu četrinieku aizvadīja treniņbraucienus, uzrādot arī augstvērtīgus rezultātus, taču tai pašā laikā piedzīvojot vairākus kritienus bīstamajā Vistleras trasē. "Šajā trasē braukšana ar divniekiem un četriniekiem ļoti atšķiras. Citās četrinieks iet pat vieglāk, bet šeit - kļūdas nepiedod," Sportacentrs.com atklāja Edgars Maskalāns, kurš startēs sacensībās ar saviem ierastajiem stūmējiem.

 

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis atzina, "Miņina komandas lēmums ir drosmīgs un atbildīgs, kurš pieņemts ļoti sarežģītos apstākļos." Pēc vakardien piedzīvotā kritiena stūmējam Oskaram Melbārdim olimpiskā ciemata poliklīnikā tika veikta galvas kompjūtertomogrāfija un acu ārsta konsultācija. Izmeklējumu rezultātos sportistam veselības traucējumi netika konstatēti, tomēr Oskara sūdzības un daži objektīvi simptomi liecina par galvas smadzeņu satricinājumu. Savukārt Daumantam Dreiškenam komandas ārsti konstatēja pleca un apakšstilba sasitumus.

 

Līdz ar to Latviju bobsleja četrinieku sacensībās pārstāvēs tikai Edgara Maskalāna ekipāža.

Svarīgākais