Fimbauere 51. vietā, negaidīts zelts Rēbensburgai

Vankūveras olimpisko spēļu milzu slaloma sacensībās kalnu slēpošanā vietu uzreiz aiz labāko piecdesmitnieka ieguvusi vienīgā Latvijas pārstāve - Liene Fimbauere, uzrādot laiku 2:46,93. Par olimpisko čempioni kļuva 20 gadus vecā vāciete Viktorija Rēbensburga (2:27,11), kam tas ir pirmais panākums pieaugušo sacensībās.

Pirmajā braucienā sesto vietu ieguvušajai Rēbensburgai, kura ir trīskārtēja pasaules junioru čempione, bet pieaugušo konkurencē sevi tikai nupat sākusi apliecināt, krietni palīdzēja kārtējās laikapstākļu kaprīzes - tieši pirms līderu startiem olimpisko kalnu slēpošanas nogāzi pārklāja bieza migla. Ja atceramies - arī vakar otro braucienu nācās atcelt tieši miglas dēļ... Piecas potenciāli ātrākās kalnu slēpotājas, kas startēja pēc vācietes, nelabvēlīgajos apstākļos nespēja sasniegt savus labākos rezultātus. Četras sekundes simtdaļas Rēbensburgai zaudēja uzreiz pēc viņas startējusī Tīna Maze (Slovēnija), bet līdzšinējā līdere Elizabete Gergla atkāpās uz bronzas pozīcijām (2:27,25).

Ātrāko laiku otrajā braucienā sasniedza Denīze Karbona (Itālija), bet viņa pēc pirmā brauciena tabulā jau bija atkritusi tik tālu, ka cīņā par godalgotajām vietām iejaukties nespēja.

Tāpat kā aizvakar startējušais Kristaps Zvejnieks, arī valmieriete Liene Fimbauere savā pirmajā olimpiskajā startā veiksmīgi tika līdz finišam - pirmajā braucienā iegūtā 58.vieta, par kuru jau ziņojām, tika uzlabota uz 51.vietu (šāda vieta arī otrajā braucienā). Fimbauerei šajās spēlēs vēl atlicis starts arī slaloma sacensībās, kuras paredzētas rīt.

Svarīgākais