Silovs pārliecinoši iekļūst nākamajā kārtā

Šonakt Vankūveras olimpiskajās spēlēs šorttreka programmā sākās pēdējā individuālā disciplīna vīriešiem - 500 metri. Latvietis Haralds Silovs pārliecinoši aizvadīja savu priekšskrējienu, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Kopumā bija astoņi priekšskrējieni un no katra ceturtdaļfinālā iekļuva divi labākie, nosakot 16 tālākos pretendentus uz medaļām. Mūsu Silovs piedalījās 6. priekšskrējienā, sacenšoties ar mājinieku kanādieti, itāli un ķīnieti. Kanādietis Fransuā-Luiss Tremblejs, kurš ir viens no favorītiem uz zeltu šajā disciplīnā, startā noreaģēja visātrāk un līdz beigām tā arī neatdeva vadību.

Silovs izvirzījās 2. vietā, uzreiz aiz viņa slidoja itālis Jurijs Konfortola, kurš gan kādā no līkumiem, neviena netraucēts, krita. Savukārt ķīnieti Junfengu Ma mūsu Silovs droši noturēja aiz muguras, finišējot 2. vietā un tiekot tālāk.

Silovs kvalificējies ar 5. labāko laiku. Jāpiebilst, ka Silova skrējiena uzvarētājs kanādietis Tremblejs uzstādīja jaunu olimpisko rekordu. Ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls norisināsies parīt jeb naktī no piektdienas uz sestdienu.

Ceturtdaļfināla skrējienā Silovam vēlreiz būs jāsacenšas ar spēcīgo kanādieti Trembleju, kā arī dienvidkorejieti Jonu-Gi Kvaku un beļģi Pīteru Gizelu. Tas būs 4. no četriem 1/4 skrējieniem un pusfinālā jeb labāko astotniekā iekļūs katra skrējiena divi labākie.

Svarīgākais