Miņins treniņos sestais par spīti vājajiem starta laikiem

Šodien Vistleras olimpiskajā trasē pirmos treniņus pēc vakar tajā veiktajām izmaiņām veica bobsleja četrinieki, un labus rezultātus uzrādīja Jāņa Miņina pilotētā Latvijas ekipāža - pirmajā braucienā septītais, otrajā - dalīts sestais rezultāts.

Kaut gan Latvijas ekipāžām ar pilotiem Jāni Miņinu un Edgaru Maskalānu priekšgalā bija piešķirts 4. un 5.starta numurs, viņi bija pirmie, kas šķērsoja finiša līniju - treniņbraucieni sākās ar horvāta Ivana Solas ekipāžas kritienu, bet korejieši un lihtenšteinieši no iespējas braukt bija atteikušies labprātīgi. Kaut gan startā, kur latvieši pagaidām iestumjas ar triju spēku, Miņina četriniekam abos braucienos tikai 14. rezultāts (5.09 un 5.02, līderiem Langem un Ruegam - 4.87 un 4.93), trasi tas veicis labi - ar septīto un sesto labāko laiku.

Ne tik labi pagaidām veicās Maskalānam un viņa komandai - 14. rezultāts kā pirmajā, tā otrajā braucienā. Labākos rezultātus starp 24 ekipāžām, kas izgāja uz starta, uzrādīja vācietis Lange, amerikānis Holkombs un krievs Zubkovs. Treniņbraucieni turpināsies rīt, un tad šobrīd pēc apendicīta operācijas atlabstošais Miņins mēģinās atsākt skriet - tad arī varēs izdarīt galējos secinājumus par viņa gatavību pilnvērtīgi piedalīties sacensībās.

Svarīgākais