Latvija vēlreiz spēlēs pret Čehiju

© Scanpix

Latvijas hokeja izlases nākamā spēle Vankūveras olimpiādē būs pret Čehijas komandu, kurai mūsējie piekāpās B apakšgrupas spēlē ar 2:5. Uzvarētājs iekļūs ceturtdaļfinālā.

Šodien olimpiādē noslēdzās priekšsacīkstes hokeja turnīrā, un tika noskaidrota komandu vietu secība, kā arī izslēgšanas spēļu pāri. Latvijai par vietu ceturtdaļfinālā būs jāspēlē ar Čehiju, kurai mūsējie jau zaudēja apakšgrupas spēlē ar 2:5. Latvijas spēkošanās ar čehiem notiks rīt, 23. februārī, plkst. 22:00 (pēc Latvijas laika).

 

Ar Zviedrijas un Somijas spēli tika pielikts punkts apakšgrupu turnīram. Skandināvu duelī tika noskaidrots C apakšgrupas uzvarētājs. Abām komandām pirms šīs spēles bija pa sešiem punktiem. Šodien trīs punktus guva zviedri, kuri uzvarēja diezgan pārliecinoši ar 3:0.

 

Zviedriem pirmos vārtus lielajā vairākumā 7. minūtē guva Luī Eriksons. Zviedri perfekti izspēlēja kombināciju līdz tukšiem vārtiem, un Eriksons ar otro piegājienu (pirmais metiens ''nolūza'') guva vārtus. Zviedriem bija pārsvars, bet somiem nebija pamata sūdzēties par iespēju trūkumu, jo vairākas reizes bija iespēja spēlēt vairākumā, taču bez panākumiem.

 

Otrā perioda 5. minūtē Niklass Bakstrēms dubultoja zviedru pārsvaru, bet perioda priekšpēdējā minūtē Eriksons, realizējot vēl vienu vairākumu, guva savus otros vārtus šajā spēlē, panākot jau 3:0. Somiem neko mainīt neizdevās. Pat pie goda vārtiem somi netika, un Zviedrija svinēja uzvaru ar 3:0, taču somiem nav pamata skumt, jo, pateicoties labākai vārtu attiecībai, somi apsteidza čehus cīņā par automātisku iekļūšanu ceturtdaļfinālā.