Maskalāns: "Šī trase kļūdas nepiedod, četriniekos galvenais - izdzīvot"

Labs bija tikai viens no braucieniem, taču, lai iekļūtu sešiniekā, vajadzētu četrus izcilus, pēc olimpiskajām sacensībām bobsleja divniekiem atzina Latvijas vienīgais pilots šajos mačos Edgars Maskalāns, kurš arī četriniekos sola pacīnīties par desmitnieku.

"Kad braucu uz šejieni, protams, neticēju, ka kaut kas tāds varētu notikt. Domāju, ka pat divdesmitnieks nespīd. Taču, kad Jānim [Miņinam] gaidījās tā ķibele un sākās pārmaiņas, tāda doma galvā iešāvās gan - ka var sanākt kaut kas labāks. Tehnika labāka, stūmējs - Eiropas čempions. Nomainījās Miņina "sporta opelim" dzinēju, ielikām mazliet jaudīgāku - tas ir mani -, un aizgāja," pēc finiša daudznozīmīgi atzina Maskalāns, kas pēc Vankūveras spēlēm gatavojas likt punktu sportista gaitām. "Pirmais bija labs brauciens un tālāk - trīs viduvēji. Ko vajadzēja sešiniekam? Iespējams, četrus izcilus. Top-6 - tie tomēr ir pieredzējuši veči. Pirmo reizi sezonā reāli cīnījos ar tādiem, varbūt pietrūka pieredzes."

 

Vistleras trase daudzus bobsleja pilotus ne pa jokam nobiedējusi, un četrinieku mači sola interesantus pavērsienus. Maskalāns atzīst, ka tagad divniekos iekrātā pieredze trases izbraukšanā gaidāmajiem mačiem četriniekos nebūs pārāk nozīmīgs ieguvums. "Šajā trasē braukšana ar divniekiem un četriniekiem ļoti atšķiras. Citās četrinieks iet pat vieglāk, bet šeit - kļūdas nepiedod," atklāj pilots, neslēpjot - četrinieku sacensībās cer braukt kopā ar saviem ierastajiem stūmējiem. "Īstenībā ceru, ka Jānis spēs braukt, lai arī pārējiem džekiem, kas tagad sēž malā, būtu iespēja izbaudīt olimpisko atmosfēru. Lai nu kā mums veiksies, taču - ir nopelnījuši. Uz kādu rezultātu ceru? Vispirms jāizdzīvo... Jābūt starp tiem kas finišē. Jebkurā gadījumā - cīnīsimies par desmitnieku. Lai kā mums ietu, tur mums jābūt."