Bobslejā Maskalāns izcīna astoto vietu, čempions — Lange

© Romāns Kokšarovs

Vankūveras olimpisko spēļu bobsleja divnieku sacensībās šonakt Latvijas ekipāža ar pilotu Edgaru Maskalānu un stūmēju Daumantu Dreiškenu izcīnīja astoto vietu, bet par olimpiskajiem čempioniem kļuva vācieši Andre Lange un Kevins Kuske.

Maskalāns visus četrus braucienus veica pietiekami stabili. Pēc pirmā latvietis bija devītais, bet pēc otrā jau pakāpās uz astoto pozīciju. Šonakt trešajā braucienā Edgars astoto vietu saglabāja un savu pozīciju nemainīja arī sacensībām noslēdzoties. Laika ziņā gan ceturtais brauciens tika veikts vislēnāk un no septītās vietas Maskalāns atpalika diezgan daudz.

 

Par četrkārtēju olimpisko čempionu kļuva vācietis Andre Lange, kurš zeltu ieguva jau trešo olimpiādi pēc kārtas, turklāt pēdējās divniekos nepārspēts bijis pēdējās divās olimpiādēs pēc kārtas. Pirms astoņiem gadiem Soltleiksitijā Lange triumfēja četriniekos un pēc triumfa Vistlerā kļuvis par vienīgo četrkārtējo olimpisko čempionu bobslejā.

 

Cīņā par uzvaru ekipāža Andre Lange/Kevins Kuske par 0.22 sekundēm apsteidza tautieša Tomasa Floršuca ekipāžu, bet par 0.86 sekundēm - krieva Aleksandra Zubkova divnieku. Olimpiskajā sešiniekā iekļuva arī šveicietis Ivo Ruegs, kanādietis Pjērs Lidērs un amerikānis Stīvens Holkombs.