Miņins trenējas un plāno startēt

© Romāns Kokšarovs

"Vados pēc savām iekšējām sajūtām, un tās saka – vēl viss nav beidzies," šodien Neatkarīgajai atzina Jānis Miņins, kas necerēti strauji atgūstas pēc pārciestās apendicīta operācijas, jau atsācis vieglus treniņus un šobrīd ir apņēmības pilns tomēr startēt četrinieku mačos.

"Divniekos nebrauks noteikti, četriniekos – dažu procentu varbūtība vēl saglabājas, taču reālākais, ka arī ne," par Jāņa Miņina iespējām piedalīties Vankūveras spēlēs otrdien izteicās bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis. Tostarp pats Miņins ir citās domās, ko vakar apliecināja arī pats. "Nevienā brīdī nav bijusi doma kaut ko izlaist. Jā, divniekus izlaidām, taču – tikai drošības apsvērumu dēļ. Taču četriniekus un uz pilnu banku. Ja būs iespēja – mauksim. Ja ne, tad neko darīt. Es vienkārši gribu sagatavoties pēc iespējas labāk, ja tāda iespēja būs – ja varēšu skriet, ja nejutīšu sāpes un viss būs labi, gribu būt tik gatavs, cik iespējams," paskaidroja Miņins. Aizvakar viņš aizvadīja pirmo vieglo treniņu svaru zālē, bet vakar velotrenažiera pedāļus jau grieza divreiz – no rīta un vakarā. "Ar katru dienu jūtami labāk. Viss strauji mainās un iet uz priekšu, un šobrīd ļoti ceru, ka tas neapstāsies. Operācija uztaisīta tā, lai es būtu spējīgs arī ielēkt bobā."

Ārstu brīdinājumos Miņins ieklausās, tomēr gatavs paļauties arī uz savām sajūtām, ne tikai teoriju. "Ārsti man visu laiku cenšas atgādināt, ka veselība ir svarīgāka par startu olimpiādē. Taču es vados pēc iekšējām sajūtām, un tās saka – vēl viss nav beidzies. Līdzšinējās sacensības šajā trasē pierāda – ja nevari nobraukt, neglābs nekāds starts," pilots ir pārliecināts, ka fiziskā spēka trūkumu Vistleras trasē var kompensēt ar iemaņām, taču ar pieri sienā sola neskriet. "Ja jutīšu, ka nevaru, tad neriskēšu. Ja jau Maskalāns šajā trasē labi laiž, tad lai arī brauc ar manu komandu, bobu un sliecēm. Taču – tas ir tikai plāns B. Plāns A ir sagatavoties un maukt. Šeit no četriniekiem ir sabijušies daudzi. Un sabijušies arī īstie – labākie piloti. Mani vairs nebaida nekas.