Maskalāns turpinās cīņu Vistleras ledus trasē

© Scanpix/AFP

Rīt agri no rīta 2.00 pēc Latvijas laika trešo un ceturto braucienu olimpiskajā Vistleras trasē aizvadīs bobslejisti. Dienas kārtībā trešais un ceturtais brauciens arī mūsu Edgaram Maskalānam ar Jāņa Miņina ierasto stūmēju Daumantu Dreiškenu. Pulksten 19.30 starts superkombinācijā paredzēts arī mūsu kalnu slēpotājam Robertam Rodem.

Cīņas olimpiskajā Vistleras ledus trasē bobslejisti sāka aizvadītajā naktī, kad tika aizvadīti pirmie divi braucieni. Treniņbraucienos Edgaram Maskalānam bija izdevies sasniegt pat ceturto rezultātu, kas ļāva ar zināmām cerībām skatīties arī sacensību virzienā. Rezultāts neizpalika – pirmajā braucienā Latvijas bobslejistiem bija 25. starta numurs – pēc mūsējiem startēja vien divas ekipāžas un finišā izdevās sasniegt devīto ātrāko laiku. Otrajā braucienā rezultātu mūsu vīri par vienu vietu uzlaboja un pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem astoto vietu.

Trešo braucienu tādejādi mūsu puiši sāks kā astotie, bet trešajā piegājienā dueti trasē dosies apgrieztā secībā. Pēc pirmajiem diviem braucieniem Maskalāna / Dreiškena divnieks no labāko sešinieka atpaliek par 0,42 sekundēm, kas nebūt nav milzīgs pārsvars un iebraukšana labāko sešiniekā mūsu vīriem jāstāda kā primāro mērķi pirms atlikušajiem diviem braucieniem. Ņemot vērā, ka olimpiskā trase ir ļoti ātra un bīstama, trešajā un ceturtajā braucienā var notikt dažādi brīnumi…

Līderis pēc diviem braucieniem ir vācieši Andrē Lange un Kevins Kuške, kuri par 0,11 sekundēm apsteidz cita vācieša Tomasa Floršuca pilotēto bobu. Trešais ir krievs Aleksandrs Zubkovs. Viņa atpalicība no līdera ir tieši pussekunde.

Bobslejs, divnieki (pēc pirmajiem diviem braucieniem)

Vieta Divnieks Valsts Laiks

1. LANGE Andre/KUSKE Kevin GER 1:43.31

2. FLORSCHUETZ Thomas/ADJEI Richard GER +0.11

3. ZOUBKOV Aleksandr/VOEVODA Alexey RUS +0.50

4. HOLCOMB Steve/TOMASEVICZ Curt USA +0.62

5. RUEEGG Ivo/GRAND Cedric SUI +0.63

6. LUEDERS Pierre/LUMSDEN Jesse CAN +0.75

8. MASKALĀNS Edgars / DREIŠKENS Daumants LAT +1.17

Rodem starts superkombinācijā

Uz starta šodien paredzēts iziet arī Latvijas kalnu slēpotājam Robertam Rodem, kurš iepriekš nobraucienā izcīnīja 58. vietu. Kalnu slēpošanas superkombinācijas sacensības iepriekš tika atceltas slikto laika apstākļu dēļ, bet šodien tās notiks. Jau ziņojām, ka kalnu slēpotāju superkombinācijas sacensības vīriešiem bija jau trešās kalnu slēpošanas sacensības, kas pārceltas uz vēlāku laiku slikto laika apstākļu dēļ. Iepriekš plānotajā laikā nenotika ne nobrauciens vīriem, ne superkombinācija dāmām.

Bricis pagaidām zem jautājuma…

Biatlonā šovakar tiks aizvadītas sacensības ar kopēju startu. Ja dāmu konkurencē neviena no Latvijas biatlonistēm šajā disciplīnā nestartēs, tad Ilmārs Bricis vēl saglabā cerības iespraukties masu starta dalībnieku vidū. Šobrīd Latvijas izlases līderis sarakstā ieņem 32. vietu, taču, visticamāk, nestartēs amerikānis Džeremijs Tīla, un cerības tiek liktas arī uz viena no divu ukraiņu (Derizemļa un Sedņevs) atteikšanos no starta. Situācija gan būs skaidra tikai divas stundas pirms starta, kad tiks publicēts galējais dalībnieku saraksts. Starts sacensībām ar kopēju startu vīriem tiks dots pulksten 20.45.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.