Maskalāns pēc pirmā brauciena - devītais

Šonakt Vankūveras olimpiskajās spēlēs sākušās sacensības bobslejā divniekiem. Par līderiem pēc pirmā brauciena izvirzījies Tomasa Floršuca (Vācija) pilotētais divnieks. Edgars Maskalāns un Daumants Dreiškens ieņem 9. vietu.

Treniņbraucienos Edgaram Maskalānam izdevās sasniegt pat ceturto rezultātu, kas ļāva ar zināmām cerībām skatīties arī sacensību virzienā. Pirmajā braucienā Latvijas bobslejistiem bija 25. starta numurs – pēc mūsējiem startēja vien divas ekipāžas.

Otrajā vietā pēc pirmā brauciena ir Vācijas pirmā ekipāža – Andrē Lange / Kevins Kuške, kas līderiem zaudē tikai nieka divas sekundes simtdaļas. Trešais ir Lindona Raša (Kanāda) pilotētais divnieks, kas no līderiem atpaliek vienu sekundes desmitdaļu. Kopumā rezultāti vēl arvien ir ļoti blīvi un, piemēram, septītajā vietā esošais Pjēra Lidēra (Kanāda) pilotētais divnieks līderiem zaudē vien 37 sekundes simtdaļas.

Edgars Maskalāns un Daumants Dreiškens startā sasniedza pirmā desmitnieka rezultātu un visai labi veicot trasi finišā sasniedza augsto devīto vietu, no līderiem aptapliekot nepilnas sešas sekundes desmitdaļas. Jāatzīmē, ka tieši pirms Latvijas bobslejistiem startējušie Lielbritānijas bobslejisti piedzīvoja kritienu, kā rezultātā starts nedaudz aizkavējās.

Bobslejs, divnieki

Pirmais brauciens

Vieta Divnieks Valsts Laiks

1. FLORSCHUETZ Thomas/ADJEI Richard GER 51.57

2. LANGE Andre/KUSKE Kevin GER +0.02

3. RUSH LyndonBROWN Lascelles CAN +0.10

4. RUEEGG IvoGRAND Cedric SUI +0.19

5. ZOUBKOV Aleksandr/VOEVODA Alexey RUS +0.22

6. HOLCOMB Steve/TOMASEVICZ Curt USA +0.32

9. MASKALĀNS Edgars / DREIŠKENS Daumants LAT +0.59

Svarīgākais