Martinam sudrabs, Tomass - 4. vietā

© Scanpix

Šonakt Kanādā, Vankūverā, tika noskaidrots ziemas olimpisko spēļu čempions skeletonā. Par to kļuva Kanādas skeletonists Džons Montgomerijs, par 0.07 sekundēm apsteidzot latvieti Tomasu Dukuru. Otrs Latvijas pārstāvis Tomass Dukurs ierindojās 4. vietā - līdz bronzai pietrūka tikai 0.38 sekundes.

Šodien tika aizvadīts trešais un ceturtais brauciens. Pirms pēdējā līderis bija latvietis Martins Dukurs, taču viņa pārsvars bija visai neliels, turklāt mājinieks Džons Montgomerijs Vistleras trasē bija braucis daudz vairāk. Tomass pirms ceturtā brauciena ieņēma ceturto vietu, t.i. pirmo, par kuru netiek piešķirta olimpiskā medaļa.

Pēdējā braucienā skeletonisti startēja apgriezti, sākot no 20. rezultāta īpašnieka līdz pat Martinam. Lielas izmaiņas nenotika - dažas vietas zaudēja franču sportists, taču lielākā daļa atlētu nespēja pakāpties augstāk. Īstenu fiasko piedzīvoja Vācijas sportisti - 7. vietā olimpiskās spēles noslēdza Franks Rommels, 10. bija Sandro Štīlike, bet tikai 13. - trešais Vācijas pārstāvis Mihi Halilovičs.

Vienīgo izmaiņu vadošo desmitniekā piekoriģēja mājinieki - vietu augstāk pakāpās kanādieši Džefs Peins un Džons Montgomerijs, kas kļuva par olimpisko čempionu. Labu braucienu aizvadīja Tomass Dukurs - zaudēts vienīgi brālim un abiem kanādiešiem, tomēr bronzas medaļa palika nesasniedzama, jo Aleksandrs Tretjakovs, kas ieguva bronzu, pēdējā braucienā zaudēja tikai vienu simtdaļu.

Visu treniņbraucienu uzvarētājs Montgomerijs nobrauca teicami, pirms starta liekot bažīties visiem latviešiem. Bažas bija pamatotas... Startā Dukurs bija pārāks (4.53 pret 4.61), taču kamanas neslīdēja pietiekami ātri - ātrums tieši par kilometru stundā mazāks. Montgomerijs teicami aizvaīja trases lejasdaļu, bet Martins bija priekšā. Visos starpfinišos iedegās zaļā gaisma, vēstot par labāko laiku.

Finišējot, Dukurs mājiniekam zaudēja 0.07 sekundes - skeletonā tas ir visai niecīgs rezultāts, turklāt - četru braucienu summā. Uzvaras četros braucienos sportisti dalīja uz pusēm - Martins bija pārāks pirmajā un trešajā, bet Montgomerijs - otrajā un ceturtajā. Cerētā zelta vietā sudrabs, kas Latvijai ir izcils panākums! Martins Dukurs pievienojas brāļiem Šiciem, no Vankūveras pārvedot sudraba medaļu. Latvijai ziemas olimpiskajās spēlēs šī ir tikai trešā medaļa - 2006. gadā Turīnā bronzu ieguva Mārtiņš Rubenis, dažas dienas atpakaļ par olimpiskajiem vicečempioniem tika kronēti brāļi Šici, bet šodien - Martins Dukurs!

Skeletons, vīrieši, kopvērtējums

V Sportists Valsts Laiks

1. MONTGOMERY Jon Kanāda 3:29.73

2. DUKURS Martins Latvija +0.07

3. TRETYAKOV Alexander Krievija +1.02

4. DUKURS Tomass Latvija +1.40

5. LUND Zach ASV +1.54

6. BROMLEY Kristan Lielbritānija +1.57

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.