Dukuri turpinās ceļu pretī medaļām

© Romāns Kokšarovs

Naktī uz sestdienu plkst. 4:20 Vankūveras olimpisko spēļu skeletona sacensībās vīriešiem tiks aizvadīti pēdējie divi braucieni. Visa Latvija turēs īkšķus par brāļu Martina un Tomasa Dukura startiem.

Pēc pirmās sacensību dienas tieši Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions Martins Dukurs ir sacensību līderis, par 0.26 sekundēm apsteidzot mājinieku galveno cerību Džonu Montgomeriju. Pirmajā braucienā Dukurs bija pārliecinoši labāks, bet otrajā kanādietis nedaudz Martina pārsvaru sadeldēja.

Tikmēr Tomass Dukurs pēc diviem braucieniem ieņem sesto vietu, ar lieliskām izredzēm pacīnīties par bronzas medaļu. No Martina Tomass atpaliek 0.91 sekundi, taču no trešajā vietā esošā krieva Aleksandra Tretjakova – vien 0.07 sekundes. Pozīcijās no trešās līdz astotajai vietai rezultāti ir ļoti blīvi un seši sportisti iekļāvušies 0.14 sekunžu robežās.

Martins Dukurs pēc pirmās dienas sacensībām atzina, ka ar savu veikumu ir apmierināts, sevišķi, ja salīdzina ar to kā gāja treniņos. Martins uzsvēra, ka tie bijuši viņa divi labākie braucieni šajā trasē, savukārt līdzjutēji cer, ka gan Martins, gan Tomass savus labākos braucienus aizvadīs naktī uz sestdienu.

Gan Martins, gan Tomass arī apzinās, ka vēl nekas nav beidzies un svarīgākie notikumi vēl ir tikai priekšā – Martinam vēl gaidāma spēkošanās ar Džonu Montgomeriju par olimpisko zeltu, savukārt Tomasam – cīņa par bronzas medaļu. Ja vien negadīsies kādi pārsteigumi, diez vai kāds spēs iejaukties Martina un Džona cīņā.

Trešais sacensību brauciens notiks 4:20, savukārt ceturtais un izšķirošais – plkst. 5:50 pēc Latvijas laika. Latvija tic!

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.