Svendsens uzvar 20 kilometru distancē biatlonā; no latviešiem labākais Piksons

Vankūveras olimpisko spēļu biatlona sacensībās 20 kilometru klasiskajā distancē vīriešiem ceturtdien uzvaru izcīnīja norvēģis Ēmils Hegle Svendsens.

Tikmēr lielākā daļa Latvijas izlases sportistu kārtējo reizi ļoti neprecīzi šāva. Labāko rezultātu sasniedza Edgars Piksons, kurš ierindojās 37.pozīcijā.

Četrās šaušanās Svendsens pieļāva vienu kļūdu, finišējot ar rezultātu 48 minūtes un 22,5 sekundes, izcīnot Norvēģijai 101. zelta godalgu ziemas olimpisko spēļu vēsturē. Jau ziņots, ka iepriekš ceturtdien pie simtā zelta tika cita norvēģiete Tūra Bergera, kura uzvarēja biatlona 15 kilometru distancē.

Savukārt otro vietu šoreiz dalīja slavenais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens un baltkrievs Sergejs Novikovs, kuri abi Svendsenam zaudēja 9,5 sekundes. Novikovs šaušanās bija nekļūdīgs, bet Bjērndālens kļūdījās divas reizes.

Pēc šīm sacensībām Bjērndālens kļuva par pirmo biatlonistu un ceturto sportistu, kas izcīnījis desmit ziemas olimpisko spēļu medaļas.

Piksons četrās šaušanās pieļāva divas kļūdas un finišā Svendsenam zaudēja tieši četras minūtes un 30 sekundes, sasniedzot vienu no saviem lielākajiem panākumiem karjerā.

Pārējie latvieši labāko 60 sportistu vidū nespēja iekļūt. Kristaps Lībietis kļūdījās trīs reizes, uzvarētājam zaudējot septiņas minūtes un 39,9 sekundes, kas deva 70.vietu, Kaspars Dumbris ar piecām kļūdām zaudēja astoņas minūtes un 7,6 sekundes, ierindojoties 73.vietā, bet izlases līderis Ilmārs Bricis kļūdījās sešas reizes, Svendsenam zaudēja astoņas minūtes un 11,4 sekundes, paliekot tikai 74.vietā 88 dalībnieku konkurencē.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.