Dukurs: "Trase ir ne tikai ātra…"

© Scanpix/AFP

Latvijas galvenā cerība uz kādu no Vankūveras olimpisko spēļu medaļām atzinis, ka Vistleras trase ir ne tikai ātra, bet arī ļoti grūta.

Šonakt pulksten 4.30 pēc Latvijas laika Vistleras olimpiskajā trasē tiks atklātas Vankūveras spēļu skeletona sacensības. Pie favorītiem uz zelta godalgām tiek pieskaitīts arī Martins Dukurs, kurš atzinis, ka pēc katras Vistleras trases veikšanas viņš ir ļoti noguris. "Trase ir ļoti ātra un grūta. Es gūstu neiedomājamu nogurumu pēc katra no braucieniem. Lielais ātrums padara trasi bīstamu, taču te ir ne tikai ātrums. Ir trases, kuras ir ļoti ātras, bet šīs ir ļoti grūti izbraucamas. Kļūdas pieļaut te ir ļoti vienkārši, jābūt ļoti uzmanīgam."

Izskatās, ka galvenais favorīts sacensībās būs mājinieks Džons Montgomerijs, kurš visos sešos treniņbraucienos bijis ātrākais. Pēdējā no sešiem braucieniem otrais labākais rezultāts Martinam Dukuram, savukārt Tomasam laiki pirmā desmita beigās.

"Viņš te ir ļoti ātrs," Montgomerija ātrumu treniņbraucienos komentē Dukurs. "Viņš te brauc ļoti ātri, mājas trase tomēr ir ļoti liela priekšrocība."

Pirmie divi brauciens jau naktī no ceturtdienas uz piektdienu. Pirmais pulksten 4.30, otrais 5.45.

Svarīgākais