Andris un Juris Šici Latvijai izcīna sudraba medaļas

© Scanpix/AFP

Šonakt Vankūveras olimpiskajās spēlēs kamaniņu sportā divniekiem par Olimpiskajiem čempioniem kļuvuši Andreass un Volfgangs Lingeri (Austrija). Andris un Juris Šici izcīnīja sudraba medaļas, Pēterim Kalniņam un Oskaram Gudramovičam 12. vieta.

Pirmais brauciens

Andris un Juris Šici startēja septītie, sasniedza ļoti labu rezultātu startā (8.25), teicami veica gan trases augšdaļu, gan vidusdaļu, lejasdaļā sasniedzot ļoti labu ātrumu, kas finišā ļāva sasniegt labāko rezultātu no tobrīd trasi veikušajām septiņām ekipāžām. No vēlāk startējušajiem tikai Andreass un Volfgangs Lingeri (Austrija) trasi veica ātrāk par brāļiem Šiciem.

 

Šici jau treniņbraucienos uzrādīja vienus no labākajiem laikiem, visos četros braucienos iekļūstot labāko pieciniekā, tostarp vienā - arī sasniedzot labāko laiku.

 

Trešo vietu pēc pirmā brauciena ieņēma Kristians Oberštolcs un Patriks Grūbers (Itālija), kurus brāļi Šici apsteidza par 0.107 sekundēm. Taču reāli par medaļām vēl varēja pacīnīties jebkurš no labāko sešinieka, jo rezultāti no trešās līdz sestajai vietai bija ļoti blīvi (sestā vieta no trešās atpalika tikai 7.5 sekundes simtdaļas). Marks Grimmets un Braiens Martins (ASV) pirmajā braucienā pieļāva vairākas kļūdas, kā rezultātā palika ārpus labāko desmitnieka (11. rezultāts).

 

Pēterim Kalniņam un Oskaram Gudramovičam izdevās starts pirmā desmitnieka līmenī, arī trase tika veikta bez būtiskām kļūdām, kas finišā deva 12. rezultātu.

 

Otrais brauciens

Sacensību otrajā braucienā brāļi Šici sasniedza teicamu rezultātu startā, trasi veica gandrīz bez kļūdām, izcīnot otro vietu abu braucienu kopvērtējumā, nepilnas trīs sekundes desmitdaļas piekāpjoties tikai brāļiem Lingeriem. Otrajā braucienā brāļiem Šiciem trešais rezultāts, ātrāki braucienā bija Patriks Leitners un Aleksandrs Rešs (Vācija), kuri izcīnīja bronzas medaļas.

 

Olimpiskajiem debitantiem Kalniņam un Gudramovičam otrajā braucienā starts neizdevās tik ātrs kā pirmajā, tādejādi nedaudz tika zaudēts trases augšdaļā. Šoreiz trases lejasdaļu neizdevās veikt bez būtiskām kļūdām (īpaši pēdējo virāžu), tomēr 12. vietu izdevās nosargāt, jo pārsteidzoši neveiksmīgi atkal startēja Grimmets/Martins, paliekot tikai 14. vietā.

 

Ne visai veiksmīgs starts Austrijas otrajai ekipāžai - Tomass un Markuss Šīgli palika astotie.

 

Kamaniņu sports, divnieki

 

Kopvērtējums

 

Vieta Duets Valsts Laiks

1. LINGER/LINGER AUT 1:22.705

2. ŠICS/ŠICS LAT +0.264

3. LEITNER/RESCH GER +0.335

4. OBERSTOLZ/GRUBER ITA +0.407

5. FLORSCHüTZ/WUSTLICH GER +0.485

6. NICCUM/JOYE USA +0.586

12. KALNIŅŠ/GUDRAMOVIČS LAT +1.290