Silovs iekļūst 1000 metru ceturtdaļfinālā

Latvijas šorttrekists Haralds Silovs veiksmīgi pārvarējis 1000 m priekšsacīkstes un iekļuvis sacensību ceturtdaļfinālā, kas notiks naktī uz sestdienu.

Silovs šonakt startēja savā trešajā disciplīnā Vankūverā. Pirms tam Haraldam bija 10. vieta šorttrekā 1500 metros un 20. vieta ātrslidošanā 5000 m. Tagad kārta 1000 m šorttrekā. Viss sākās ar priekšsacīkstēm.

 

32 sportisti bija sadalīti pa četriem astoņās grupās. Silovam starts pēdējā grupā kopā ar vienu no galvenajiem favorītiem - Dienvidkorejas pārstāvi Ho Suku Lī, austrālieti Lahlanu Heju un japānieti Juzo Takamido. No katra brauciena tālāk tika divi sportisti.

 

Silova skrējiens sākās ar pāragru startu. Ar otro piegājienu sportisti varēja traukties pretī ceturtdaļfinālam. Pirmajos pāris apļos vadību uzņēmās Silovs, pēc tam viņam garām pagāja Lī. Sacensību otrajā pusē Haraldam uz īsu brīdi izdevās atkal izvirzīties grupas priekšgalā, taču Lī šāda brauciena stratēģija nebija pa prātam, un korejietis drīz vien atguva vadību, finiša līniju šķērsojot pirmais. Otrais Silovs, un Haralds tādējādi iekļuva ceturtdaļfinālā.

 

Haraldam laiks 1:25.951, kas šoreiz nav būtiskākais, jo galvenais bija iekļūt Top 2 savā braucienā. Ātrāko laiku priekšsacīkstēs ar jaunu olimpisko rekordu sasniedza korejietis Si Baks Suns (1:24.245). Ceturtdaļfinālā Silovs būs pēdējā - 4. grupā kopā ar kanādieti Fransuā Hamelinu, Ho Suku Lī (slidojā kopā arī priekšsacīkstēs) un Ķīnas pārstāvi Venhano Liangu.

 

Ceturtdaļfināla sacensības notiks agrā sestdienas rītā plkst. 4:30 (pēc Latvijas laika).