Kamaniņu braucēja Tīruma olimpiskās spēles noslēdz devītajā vietā

Šonakt noslēdzās sacensības kamaniņu sportā sievietēm. Par olimpisko čempioni kļuva vāciete Tatjana Hifnere, bet labākā no latvietēm bija Maija Tīruma, kas četru braucienu summā sasniedza 9. vietu. Anna Orlova karjeru pabeidza 13. vietā, bet debitante Agnese Koklača spēles noslēdza ar 24. labāko rezultātu.

Šovakar jau tika aizvadīts trešais sacensību brauciens. Līderes godu nosargāja Vācijas izlases sportiste Tatjana Hifnere, bet labākā no Latvijas kamaniņu braucējām bija Maija Tīruma, kas sasniedza 8. vietu. Anna Orlova pirms Vankūveras spēļu pēdējā brauciena atradās 13. vietā, bet debitante Agnese Koklača ieņēma pēdējo, 27. vietu.

 

Rezultāti rādīja, ka pirmajai trasē bija jādodas tieši Koklačai, kas aizvadīja labu braucienu. Summā apsteigta mājiniece, Japānas sportiste un slovākiete, kas piedzīvoja kritienu. Ceturtajā braucienā 15. laiks, kas debitantei ir labs sniegums. Orlovai tā neveicās, taču viņa prata savu vietu nosargāt, karjeru pabeidzot ar 13. vietu Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Braucienā viņa bija ātrāka nekā Koklača.

 

Izlases līdere Tīruma vienu pozīciju zaudēja, tikai par 0.033 sekundēm piekāpjoties Polijas sportistei. Rezultātā 9. laiks gan braucienā, gan četru braucienu summā, lai gan pēc pirmā brauciena latviete ieņēma augsto 4. vietu. Par olimpisko čempioni kļuva Vācijas kamaniņu braucēja Tatjana Hifnere, par pussekundi apsteidzot Ninu Reitmeijeri. 2006. gada Turīnas spēlēs vāciete bija trešajā vietā.