Kallai zelts, Šmigunai un Igaunijai sudrabs, Bricei 70.vieta

Šodien Vankūveras olimpiskajās spēlēs medaļas sāk dalīt distanču slēpotāji. Pirmā disciplīna bija 10 kilometru brīvais stils sievietēm un zeltu izcīnīja zviedriete Šarlote Kalla, savukārt mūsu Anete Brice ieņēma 70. vietu.

Trīs galvenās favorītes bija zviedriete Šarlote Kalla, norvēģiete Marita Bjergena un poliete Justīne Kovaļčika. Igaunija, protams, ļoti cerēja uz Kristīni Šmigunu-Vehi.

Igaunietei Šmigunai bija agrākais starta numurs no favorītēm, un viņa spēja uzstādīt ļoti augstu latiņu pārējām, finišā tobrīd uzstādot pārliecinoši labāko laiku. Kā vēlāk izrādījās, ar šādu sniegumu Šmiguna tika pie 2. vietas un sudraba. Nākamā no favorītēm norvēģiete Bjergena bija ātra, tomēr Šmigunai zaudēja. Bjergenai galu galā bronza. Vilšanos Polijai sagādāja Kovaļčika, kura šodien izrādījās nekonkurētspējīga (vismaz, ja runa ir par medaļām). Savukārt zelta medaļu ieguva talantīgā zviedriete Kalla, kura neļāva tikt pie pārsteidzoša zelta Igaunijai. Kalla apsteidza Šmigunu par 6.6 sekundēm.

Mūsu Anete Brice 78 dalībnieču konkurencē ieguva 70. vietu, uzvarētājai Kallai zaudējot gandrīz sešas minūtes.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais