Vai Tīrumai izdosies iebraukt olimpiskajā sešiniekā?

Turpinās Vankūveras olimpiskās spēles un šovakar varēsim just līdzi slēpotājiem Jānim Paipalam un Anetei Bricei, kā arī kamaniņu braucējām Maijai Tīrumai, Annai Orlovai un Agnesei Koklačai. Vairums vislielākās cerības liek uz Tīrumu, kura ar labiem rezultātiem iepriecinājusi treniņos.

Plkst. 20:00 sacensības distanču slēpošanā brīvajā stilā uzsāks sievietes, starp kurām būs arī Latvijas pārstāve – tikai 18 gadus vecā pazīstamā biatlonista Ilmāra Briča meita Anete, kurai šī būs debija olimpiskajās spēlēs.

Tā kā Brice izpildījusi B normatīvu, tad varēs startēt tikai vienā distancē un sportiste izvēlējusies, ka tas būs 10 kilometru slēpojums.

Olimpiskais debitants ir arī Jānis Paipals, kurš plkst. 22:00 startēs 15 kilometru slēpošanā brīvajā stilā. Pats sportists neilgi pirms olimpiādes sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka cer sasniegt Latvijas slēpotāju visu laiku labāko rezultātu olimpiādē, kas šajā gadījumā būtu vismaz 48. vieta. Tiesa, maz ticams, ka Paipalam izdosies pārspēt Jāņa Ģērmaņa sasniegto 49. vietu Soltleiksitijā.

Tīruma treniņos iebrauc trijniekā. Kā būs sacensībās?

Krietni vien lielākas cerības uz augstām vietām var gaidīt no kamaniņu braucējām. Vakar tika aizvadīti pēdējie treniņbraucieni un tajos iepriecināja Maija Tīruma, kas pēdējā braucienā sasniedza trešo labāko laiku. Sezonas otrā puse Tīrumai nav bijusi diez ko sekmīga, tāpēc rezultāti Vistlerā vieš optimismu, ka sezonas galvenajā startā izdosies sasniegt labāko rezultātu. Jāpiebilst, ka treniņos dominēja Vācijas kamaniņu braucējas Tatjana Hifnere un Natālija Geisenbergere.

Arī no pieredzējušās Annas Orlovas, kurai šī ir jau sestā olimpiāde (Tīrumai – trešā), var gaidīt vismaz tuvu pirmajam desmitniekam – pēdējā treniņbraucienā viņai 11. laiks. Tikmēr no debitantes Agneses Koklačas daudz netiek prasīts – Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga izteicies, ka būs labi, ja Agnese ieņems ap 23.-25. vietu.

Tā kā olimpiskajās spēlēs ir četri braucieni, tad liela nozīme būs stabilitātei, kas reizēm mūsu sportistēm tomēr ir trūkusi. Jāatgādina, ka pēc traģiskās Nodara Kumaritašvili bojāejas dāmu starts pārcelts uz junioru starta vietu, par ko lielu neapmierinātību izteikusi viena no favorītēm Geisenbergere: "Tas nav sieviešu, bet bērnu starts. Mēs visu vasaru trenējāmies, esam spēcīgas un ātras, bet tagad tās, kas startā ir ātras, kļuvušas lēnākas. Tas nenāk mums par labu."

Geisenbergere uzsvērusi, ka korekcijas trasē vajadzēja veikt jau pirms gada, nevis tagad, kad cilvēks jau aizgājis bojā. Neapmierinātību ar to, ka dāmu starta vieta pārcelta, izteikušas vēl vairākas vadošās kamaniņu braucējas.

Kā veiksies mūsu sportistēm un vai izdosies uzrādīt tikpat labus rezultātus kā treniņos, uzzināsim naktī uz otrdienu. Sacensības sāksies plkst. 3:00 pēc Latvijas laika, kad tiks aizvadīti pirmie divi braucieni, savukārt pēdējie divi notiks jau otrdienas vakarā - plkst. 23:00.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais