Biatlonisti sāks sacensības, kamaniņbraucēji savējās noslēgs

© Romāns Kokšarovs

Šodien Vankūveras olimpiskajās spēlēs uz starta stāsies biatlonisti, kuriem pulksten 21:15 pēc Latvijas laika paredzētas sacensības 10 kilometru sprinta distancē. Dalībnieku vidū arī Ilmārs Bricis, Edgars Piksons, Andrejs Rastorgujevs un Kristaps Lībietis. Turpretī kamaniņbraucējiem šodien paredzēts trešais un ceturtais brauciens.

Aizvadītajā naktī tika aizvadīti pirmie divi braucieni kamaniņu sportā vīriešiem. Līderis pēc pirmajiem trim braucieniem ir vācietis Fēlikss Lohs. Labākais no latviešiem - iepriekšējo spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Rubenis, kurš ieņem 11. vietu. Inārs Kivlenieks ir 19., Guntis Rēķis - 27. vietā.

Pēc traģiskā nelaimes gadījuma organizatori pieņēma lēmumu, ka vīriem Vistleras trasē būs jādodas no sieviešu starta. "Ļoti ātri bija jātiek skaidrībā, kā jābrauc no zemā starta, taču šķiet, ka pirmais brauciens sanāca pietiekami labs. Gribējās mazliet ātrāk, taču ir tā, kā ir," kopumā apmierināts pēc pirmā brauciena bija Mārtiņš Rubenis.

No līdera Fēliksa Loha Rubenis atpaliek par 1,079 sekundēm un arī trešā vieta (Armīns Cīglers) vienam no Turnīnas olimpisko spēļu varoņiem ir patālu (0,6 sekundes), taču par iekļūšanu olimpiskajā sešiniekā latviešu kamaniņbraucējs vēl var pacīnīties. Vistleras trasē var notikt dažādi brīnumi un uz to cer arī Latvijas sporta draugi. Trešā brauciena sākums jau šovakar pulksten 23.00 pēc Latvijas laika.

Kamēr kamaniņbraucēji sacensības šodien jau noslēgs, biatlonistiem šodien paredzēts pirmais starts Vankūverā – 10 kilometru sprints. Uz starta dosies arī Ilmārs Bricis. "Konkrētu vietu nosaukt negribētos, taču ja man būs gandarījums par savu startu, tad būšu apmierināts. Noteikti nav vēlme Olimpiādē tikai piedalīties," pirms došanās uz Vankūveru atzina Ilmārs Bricis, kurš tiek pieskaitīts pie Latvijas olimpiskās komandas cerībām.

"Braucam cīnīties un ceram, ka sagādāsim Latvijas līdzjutējiem patīkamas emocijas. Ilmārs ir ļoti universāls un var izšaut jebkurā distancē." Latvijas izlases galvenais treneris Vitālijs Urbanovičs atzina, ka Ilmārs var izšaut jebkurā no distancēm un kāpēc gan lai tas nebūtu sprints? Trase ir ļoti ātra tehniska, atpūsties īsti neesot kur. Svarīga ir precīza un ātra šaušana, pie tās strādāts esot arī pirms došanās uz Vankūveru treniņnometnē Obertiliahā (Austrija). Būs interesanti pavērot uz ko spējīgs būs Andrejs Rastorgujevs, kurš veču biatlonā ienāca visai strauji un stabili. "Nevienu negribētu izcelt, visu izšķirs veiksme. Ja puiši būs ap 30. un 40. vietu, tad es būšu apmierināts," vaicāts par mūsu pārējo biatlonistu cerībām pirms četrgades svarīgākajiem startiem saka Urbanovičs. Ilmārs Bricis trasē šodien (pulksten 21:15) dosies ar 15. numuru, Edgars Piksons ar 41., bet Andrejs Rastorgujevs un Kristaps Lībietis attiecīgi ar 75. un 86. numuru.

Bukmeikeri visaugstāk vērtē Norvēģu biatlonistu Ūles Eināra Bjerndālena un Emīla Egles Svendsena izredzes uz uzvaru sprintā. Briča izredzes uz zelta godalgu tiek vērtētas kā 1:200.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais