Kamaniņu braucienā Rubenis iegūst 11. vietu

Šonakt tika aizvadīti pirmie divi braucieni kamaniņu sportā vīriešiem. Līderis ir vācietis Fēlikss Lohs. Labākais no latviešiem ir iepriekšējo spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Rubenis, kurš ieņem 11. vietu. Inārs Kivlenieks ir 19., Guntis Rēķis - 27. vietā.

Traģiskā negadījuma dēļ treniņbraucienos šodienas vīru starts tika pārcelts un sievietēm paredzēto. Tikmēr dāmas un divnieki sacentīsies, startējot no junioru starta. Pēc pirmā brauciena pārliecinošs līderis bija vāciešu kamaniņu sportists Fēlihss Lohs, kurš trasi veica 48.168 sekundēs, kas bija jauns rekords. Viņam 17 sekundes simtdaļas zaudēja tautietis Dāvids Mellers, savukārt trešajā vietā atradās olimpiskais čempions itālis Armīns Cīgelers.

Pēc pirmā brauciena no latviešiem labāko laiku uzrādīja Mārtiņš Rubenis, līderim zaudējot 0.650 sekundes, un ieņemot 13. vietu. 18. bija Inārs Kivlenieks, savukārt Guntis Rēķis līderim zaudēja jau vairāk nekā sekundi, ierindojoties 25. vietā.

Otrajā braucienā līderu trijnieks nemainījās, bet ceturtajā vietā ierindojās pagājušo spēļu otrās vietas ieguvējs Alberts Demčenko, austrieti Danielu Fisteru nostumjot uz 6. vietu. Rubenim otrais brauciens padevās veikmsīgāks - 11. vieta braucienā, 11. arī kopvērtējumā. Neveiksmīgāks bija Kivlenieks - zaudēta viena pozīcija jeb 19. vieta. Rēķis pēc pirmajiem diviem braucieniem 27. vietā.