Biatloniste Gerda Krūmiņa apsteidz Madaru Līdumu

Šodien Vankūveras olimpiskajās spēlēs norisinājās 7.5 kilometru sprinta sacensības sievietēm. Sensacionālu uzvaru izcīnīja Slovākijas pārstāve Anastasija Kuzmina, kamēr labākā no latvietēm bija Gerda Krūmiņa, kurai 48. vieta.

Pirms sacensībām par galvenajām favorītēm tika uzskatītas visas četras vācietes Magdalēna Noinere, Simone Hausvalde, Andrea Henkele un Kati Vilhelma, kā arī Zviedrijas izlases līderes Helēna Junsone un Anna Karina Olofsone-Zideka. Savukārt visas Latvijas uzmanība tika pievērsta mūsu vadošajai biatlonistei Madarai Līdumai.

Līduma ātri slēpo, bet slikti šauj - 57. vieta

Līduma distanci uzsāka ļoti ātri, tempa ziņā starp pirmajām 16 dalībniecēm zaudējot tikai Svetlanai Sļepcovai. Tomēr šaušana pievīla - jau no guļus pozīcijas divi soda apļi, un cerības uz augstu vietu zaudētas. Stāvus šaušanā vēl divi soda apļi, kopā četri, kas ir ļoti daudz... Madaras ātrums bija konkurētspējīgs (29. laiks), taču soda apļu dēļ augstāk par 57. vietu tas neļāva pacelties.

No pārējām mūsējām vislabāk nostartēja Gerda Krūmiņa, kura gala rezultātā apsteidza pat Līdumu. Krūmiņa sašāva 0+1 un izcīnīja 48. vietu. Līgai Glāzerei ar to pašu 0+1 tikai 69. pozīcija, bet Žannai Juškānei trīs soda apļi un 79. vieta. Iedzīšanā Latviju pārstāvēs Krūmiņa un Līduma.

Zelts Kuzminai

No favorītēm pirmā izcēlās krieviete Sļepcova, kura tobrīd uzrādīja ātrāko slēpošanas laiku, kā arī aizvēra visus piecus mērķus. Viņa uzstādīja diezgan augstu latiņu pārējām. Vēlāk gan krieviete tempu zaudēja, jo, pat esot precīzai arī stāvus šaušanā, garām tika palaista francūziete Marija Dorina. Labāka par Dorinu un Sļepcovu bija Slovākijas pārstāve Anastasija Kuzmina (ar soda apli!), kura kļuva par jauno sacensību līderi. Savukārt pirmajā šaušanā Sļepcovas laiku uzlaboja precīzā Noinere, apliecinot galvenās favorītes statusu. Stāvus šaušanā Noinere vienu mērķi neaizvēra, tomēr bija tik ātra, ka reāli pretendēja uz uzvaru - bija jāatspēlē 2.2 sekundes Kuzminai. Tomēr notika sensācija - vācietei tas neizdevās, Kuzmina neklātienes cīņā izrādījās ātrāka par Noineri!

Diezgan labs pārsvars pār Kuzminu un Noineri pēc 2. šaušanas bija 0+0 sašāvušajai krievietei Annai Buliginai, tomēr ceļā uz finišu viņa strauji sāka zaudēt šīm divām konkurentēm. Finišā Buligina zaudēja ne tikai Kuzminai un Noinerei, bet arī 3. vietā esošajai Dorinai. PK kopvērtējuma līdere Junsone sašāva 10/10, bet ātrums pārsteidzoši mazs - beigās tikai 12. vieta...

Kuzminas triumfu noteikti var saukt par sensāciju. Līdz šim visā savā PK karjerā viņa tikai divreiz kāpa uz goda pjedestāla, bet tās nebija uzvaras. Un te - pirmā uzvara tieši olimpiskajās spēlēs. Jāpiebilst, ka viņas brālis Antons Šipuļins startēs Krievijas izlases sastāvā. Kuzmina lūkos Slovākiju iepriecināt arī iedzīšanā, kur viņa startēs no līderpozīcijām. Noinerei pirmā olimpiskā medaļa, un šī vāciete Vankūverā pie sasniegtā noteikti neapstāsies. Negaidīta šodien bronzas ieguvēja - Dorina, kura līdz šim PK labāko sešiniekā bijusi tikai reizi.

Vankūveras olimpiskās spēles

7.5 kilometru sprints dāmām

V Sportiste Valsts Laiks (s.a.)

1. A.Kuzmina Slovākija 19:55.6 (1)

2. M.Noinere Vācija +1.5 (1)

3. M.Dorina Francija +10.9 (0)

4. A.Buligina Krievija +12.1 (0)

5. J.Krustaļova Kazahstāna +24.8 (0)

6. M.L.Brunē Francija +27.7 (0)

7. O.Zaiceva Krievija +27.8 (0)

8. D.Domračova Baltkrievija +31.8 (0)

9. T.Gregorina Slovēnija +33.6 (0)

10. A.K.A.Flatlande Norvēģija +34.1 (1)

48. G.Krūmiņa Latvija +2;13.7 (1)

57. M.Līduma Latvija +2:28.2 (4)

69. L.Glāzere Latvija +2:52.1 (1)

79. Ž.Juškāne Latvija +3:36.8 (3)

Pavisam finišēja 88 sportistes.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais