Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Apendicīta operāciju pārcietušais Miņins varētu startēt pēc divām nedēļām

© f64

Viens no pieredzējušākajiem Latvijas sporta ārstiem Dags Čuda bobslejista Jāņa Miņina izredzes startēt olimpiādē pēc pārciestās apendicīta operācijas vērtē pozitīvi.

Šodien kļuva zināms, ka vienai no Latvijas medaļu cerībām Vankūveras olimpiādē Jānim Miņinam veikta apendicīta operācija. Līdz ar to pagaidām grūti novērtēt Miņina gatavību startiem. Bobsleja sacensības Vistleras trasē notiks 21. (divniekiem), 26. un 27. februārī (četriniekiem).

 

Sporta ārsts Dags Čuda skaidro šādu operāciju sekas un to, cik ilgs laiks nepieciešams, lai atkal būtu uz kājām: ''Parasti tās ir trīs nedēļas, taču sportistiem šis laiks mēdz būt nedēļu īsāks, jo viņiem ir labāka fiziskā sagatavotība. Tiesa, viss atkarīgs no tā, vai nebūs komplikāciju.''

 

''Ar lielu varbūtību saku, ka Miņins spēs laikā atgūties un piedalīties sacensībās, vismaz četriniekos. Jānis ir stiprs un saņemsies, jo pēdējos četros gados ieguldīts liels darbs tieši šim startam. Protams, viņš nebūs gatavs par 100% un jutīs diskomfortu, taču pēc pāris nedēļām varēs startēt, protams, ja nebūs nekādu sarežģījumu,'' piebilda Čuda.