Miņins pārcietis apendicīta operāciju

© f64

Laikā, kamēr citi sportisti soļoja stadionā olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, viena no Latvijas lielākajām cerībām uz augstu vietu šajās spēlēs, bobsleja pilots Jānis Miņins, tika nogādāts Vankūveras slimnīcā, kur viņam veica apendicīta (aklās zarnas) operāciju. Cerības iziet uz starta Miņins nav zaudējis, taču par visaugstākajām vietām, visticamāk, jāaizmirst.

Jau iepriekš ziņots, ka Miņins slimnīcā tika nogādāts jau Kalgari, kur Latvijas bobslejisti aizvadīja pēdējo treniņnometni pirms Vankūveras. Kaut gan pārbaudes liecināja, ka aklā zarna ieplīsusi (kas būtiski - nevis iekaisuma, bet pārslodzes rezultātā), mediķu domas par operācijas nepieciešamību dalījās - Kanādas ārsti uzstāja, ka nekā bīstama nav un varētu iztikt bez ķirurģiskas iejaukšanās.

 

Tomēr turpmākajās dienās situācija pasliktinājās (sāpes, temperatūra) un vakar nebija citas iespējas, kā atkal nogādāt sportistu slimnīcā, kur tika izdarīta operācija. Pēc Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas, Latvijas komandas ārstam Aldim Cīrulim nācās burtiski uzstāt, lai kanādiešu kolēģi beidzot sāktu rīkoties, nevis turpinātu novilcināt situāciju.

 

Pagaidām nav drošas informācijas, vai notikušais liegs Jānim piedalīties sacensībās, taču diezgan droši var teikt - ja arī Pasaules kausa otrās vietas ieguvējs spēs doties trasē, tad vairāk pasažiera statusā, nevis gatavs cīnīties par sekundes simtdaļām un vietu uz pjedestāla vai sešiniekā. Bobsleja sacensības Vistleras trasē notiks 21. (divniekiem), 26. un 27. februārī (četriniekiem).