Jau vairāk nekā 30 sportisti pirms Olimpiādes pieķerti dopinga lietošanā

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) direktors Deivids Hovmans paziņojis, ka jau vairāk nekā 30 sportisti nav izgājuši pirms Olimpisko spēļu dopinga kontroli. Viņu organismā ir atklātas neatļautās vielas.

"Atrodamies līdzīgā situācijā kā pirms spēlēm Pekinā, kad 70 sportistiem bija pozitīvs dopinga tests, vēl pirms olimpisko spēļu sākšanās," Hovmans paziņoja "New York Times". "Pirms spēļu testi ir ļoti intensīvi, tie notiek visu laiku. Varam apgalvot, ka tie ir efektīvi, jo bija sportisti, kas neatnāca uz pārbaudēm," pastāstīja Hovmans.

 

Pasaules Antidopinga aģentūra apgalvo, ka viņu rīcībā nav to sportistu vārdi, kuri ir pieķerti aizliegto vielu lietošanā. "Mūsu zināšanai, tie noteikti nebija ASV sportisti," pastāstīja Maiks Englišs, ASV sportisu pārstāvis.

 

Vakar Starptautiskā Olimpiskā komiteja bija veikusi 554 dopinga testus, savākusi 407 urīna un 147 asins paraugus. Šajā dienā nav konstatēts neviens pozitīvs tests.

 

Jau ziņojām, ka pirms olimpiskajām spēlēm Vankūverā dopinga lietošanā tika pieķerta krievu slēpotāja Aļona Sidko. Viņa tika izslēgta no dalības olimpiādē. Varam tikai minēt, vai šo 30 sportistu starpā ir kāds Krievijas pārstāvis, bet jau ziņojām, ka par šo problēmu uztraucas arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge.