Roge Vankūverā nobažījies par Krievijas sportistiem

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge preses konferencē atzinis, ka ir nobažījies par to, vai Krievijas sportisti atkal netiks pieķerti dopinga lietošanā.

Viens no pēdējiem gadījumiem, kad kāds sportists tika pieķerts dopinga lietošanā, bija pavisam nesen, kad tika pieķerta krievu slēpotāja, 2006. gada Turīnas olimpiādes bronzas medaļniece Aļona Sidko. Tāpat starp pieķertajiem ir arī olimpiskie čempioni Jūlija Čepalova un Jevgeņijs Dementjevs.

 

''Protams, mēs uztraucāmies par dopinga lietotāju skaitu,'' iesāk Roge. ''Man nesen bija saruna ar Krievijas sporta ministru Vitāliju Mutko. Brīdināju viņu, un Mutko man apgalvoja, ka darīs visu iespējamo, lai uzlabotu situāciju. Tikos arī ar Krievijas valsts prezidentu Dmitriju Medvedjevu, kuram teicu, lai pieņem bargus mērus pret dopingu. Viņš man apsolīja, ka tas tiks darīts.''

 

Roge arī atzina, ka viņam ir bijusi saruna ar Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA), kura no savas puses paziņoja, ka ir gatava palīdzēt Krievijas sportistiem cīņai ar dopingu.

 

Zināms, ka sods, ja kāds sportists tiks pieķerts lietojot dopingu, būs ļoti bargs. Roge brīdina, ka pieķertais sportists uzreiz tiks diskvalificēts no Vankūveras ziemas olimpiskajām spēlēm, bet, ja gadījums būs daudz nopietnāks, tad, iespējams, var tikt diskvalificēti arī visi pārējie sportisti, kuri pārstāv šī vainīgā atlēta valsti.

 

''Tāda iespēja pastāv,'' turpina Roge. ''Atgādināsim, ka Turīnā mēs bargi sodījām Austrijas olimpisko komiteju. Ja viņi nesamaksātu sodu, tad Austrijas izlase būtu diskvalificēta.''