Latvijas biatlonistēm 12. vieta stafetē, drāmā uzvar Krievija

Ar Krievijas dāmu kvarteta uzvaru šodien Oberhofā noslēgusies ceturtā Pasaules kausa (PK) posma biatlonā 4x6 kilometru stafete sievietēm. Latvijas četriniekam (Juškāne, Līduma, Glāzere un Krūmiņa) šajā posmā 12. vieta.

Latvietēm sākums slikts, beigas - labas

Latvietes no TV ekrāniem pazuda ātri, jo mūsu pirmā dalībniece Žanna Juškāne jau pēc 1. šaušanas bija spiesta mērot vienu soda apli, iekārtojoties pēdējā vietā starp visām 15 dalībniecēm. Stāvus šaušanā Juškāne ar pēdējo astoto šāvienu aizklāja piekto mērķi. Stafeti Madarai Līdumai viņa nodeva, atpaliekot no 13. vietā esošās Japānas jau vairāk nekā divas minūtes, bet no 14. vietā esošās Bulgārijas – vienu minūti. Madara guļus šaušanu veica labi (5/6) un strauji pietuvojās gan japānietei, gan bulgārietei. Diezgan pārsteidzošā kārtā Līduma nevainojama bija arī stāvus šaušanā (šodien šaušanā 10/11!), kas Latvijai ļāva apsteigt gan Japānu, gan Bulgāriju, izvirzoties 13. pozīcijā.

Līga Glāzere soda apļus nenopelnīja, bet rezerves patronas gan netika smādētas. Tā rezultātā Latviju apsteidza Japāna, kuras pārsvars gan nebija liels. Pēdējā vietā esošā Bulgārija atpalika no latvietēm tālu jo tālu. Pēdējā posmā Gerdai Krūmiņai bija jāmēģina pacīnīties ar japānieti Naoko Azegami par 13. vietu. Krūmiņa par japānieti slēpoja lēnāk, bet šāva precīzāk, pēc 7. šaušanas atgūstot Latvijai 13. pozīciju. Vēl vairāk – pēc stāvus šaušanas Krūmiņa tika garām arī rumānietei (kuras pārsvars pār Latviju 4. posma sākumā bija divas minūtes!), izvirzot Latviju 12. vietā. Gerda savu pārsvaru pār rumānieti beigās pat palielināja, droši saglabājot 12. vietu. Labākais Latvijas dāmu stafetes komandas sasniegums biatlona vēsturē!

Krievija gandrīz izlaiž uzvaru, bet tikai gandrīz

Lieliski sacensības uzsāka francūziete Marija Laura Brunē, kura ātri un tīri veica abas šaušanas, dodot Francijai vadību. Vāciete Martina Beka divos piegājienos izmantoja trīs rezerves patronas, taču bija gana ātra, lai pie stafetes nodošanas būtu otrā – atpalicība no Francijas gan nebija maza, 27 sekundes. Tikmēr pavisam nesekmīgi 1. posmu Krievijai veica Anna Bolalī-Titoveca, kurai izmantotas piecas rezerves patronas un arī palēns solis – Annai Buliginai viņa stafeti nodeva tikai kā septītā, 53 sekundes aiz Brunē. Lielas izmaiņas notika 2. posmā. Krievijai fantastisku posmu veica Buligina, kura ātri slēpoja, precīzi šāva un prata gandrīz minūtes lielo deficītu pārvērst vadībā! Vācijas pārstāve Simone Hausvalde bija netālu aiz viņas muguras un pie stafetes nomaiņas krievieti pat apsteidza, tomēr pārsvars bija itin simbolisks. Tikmēr francūziete Silvija Bekāra, lai arī iztika bez soda apļiem, daudz laika patērēja šautuvē un atmeta Franciju uz 4. pozīciju un 27 sekundes aiz līderēm Vācijas un Krievijas. Vadošajā kvartetā omulīgi iekārtojās arī Baltkrievijas komanda, netālu bija 5. vietā esošā Ukraina.

3. posmā Krievijai perfekta bija Olga Medvedceva, kura šķietami (bet tikai šķietami!) ieguva izšķirošo pārsvaru pār visām konkurentēm. Viņa sašāva 10/10, kamēr jaunā vāciete Tīna Bahmane izmantoja piecas no sešām rezerves patronām un, nododot stafeti pēdējai Vācijas dalībniecei Andrea Henkelei, zaudēja Krievijai 40 sekundes. Praktiski kopā ar Vāciju bija arī Francija (tai pēdējo posmu veica Sandrīne Beilī), bet nedaudz tālāk 4. pozīcijā Ukraina. Pārliecinošajai līderei Krievijai pēdējo posmu veica spēcīgā Svetlana Sļepcova. Un tomēr intriga radās – Sļepcovai nedaudz misējās guļus šaušana, bez tam arī uz kājām Henkele sākotnēji bija ātrāka. Pēc pēdējās 8. šaušanas Krievijas pārsvars pār Vāciju bija vien 10 sekundes. Uzvara no Krievijas rokām gan neizslīdēja - lai gan Henkele vēl vairāk pietuvojās Sļepcovai, pēdējā minimālu pārsvaru saglabāja un finiša spurtā bija pirmā, nieka 0.3 sekundes priekšā vācietei!

Oberhofā zelts Krievijai, kurai tā ir otrā uzvara šīs sezonas trīs stafetēs. Mājinieces vācietes samierinājās ar sudrabu, bet cīņā ar ukrainieti Vitu Semerenko bronzu Francijai izcīnīja Beilī. Vēl sešiniekā Zviedrija un Baltkrievija. Jāatzīmē Norvēģijas švakais sniegums – tikai 10. vietā, tik tikko priekšā Kazahstānai. Tāpat jāizceļ fakts, ka visās trīs sezonas stafetēs labāko desmitniekā bijušas vienas un tās pašas 10 izlases...

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais