Dumbris uzvar Latvijas biatlona čempionātā un iegūst ceļazīmi uz Vankūveru

Pēdējo ceļazīmi uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm pirmdien ieguva Kaspars Dumbris, izcīnot Latvijas čempiona titulu biatlonā 15 kilometru distancē ar masu startu, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Biatlona Federācijas (LBF) viceprezidents Gundars Upenieks. Līdz ar to kļuva zināma Latvijas komanda olimpiskajās spēlēs.

Priekuļu biatlona trasē šodien norisinājās pēdējais sestais olimpiskās atlases sacensību posms, kurā sportisti sacentās 15 kilometru distancē ar masu startu. Laika apstākļi esot bijuši ļoti piemēroti, trasē snidzis sniegs un bijusi aptuveni mīnus trīs grādi. Kopumā startēja 11 biatlonisti, no kuriem viens nefinišēja, bet Oļegs Maļuhins, zaudējis cerības kvalificēties olimpiādei, nemaz nebija ieradies.

Lai arī pirmajās divās šautuvēs nepieļāvis ne kļūdu, Andrejs Rastorgujevs, kurš jau bija nodrošinājis uzvaru atlases kopvērtējumā, beigās palika vien sestais, jo trešajā un ceturtajā šautuvē pieļāva attiecīgi trīs un divas kļūdas.

Protams, galvenā intriga bija pēdējās Vankūveras ceļazīmes nodrošināšana cīņā starp Kasparu Dumbri un Jani Pleikšnu. Abi sacensības sāka labi, izvirzoties vadībā un tajā kopā ar Rastorgujevu turoties līdz pat trešajai šaušanai. Tajā Dumbris pieļāva vienu kļūdu, ļaujot vadību pārņemt Pleikšnim. Tomēr ne uz ilgu laiku, jo solis Kasparam bija krietni veiklāks, kas deva iespēju jau līdz pēdējai šautuvei atkal izvirzīties vadībā.

Pēdējā šaušanā Dumbris kļūdas nepieļāva, kamēr Pleikšnim pat divas, līdz ar to nācās piekāpties ne tikai nākamajam čempionam, bet arī Piksonam un Lībietim. Interesanta cīņa pašā finišā izvērtās starp diviem šobrīd labākajiem latviešu biatlonistiem Brici un Rastorgujevu. Krietni pieredzējušākais Bricis izrādījās ātrāks par Andreju, kurš gan bija pieļāvis par kļūdu vairāk šautuvēs.

Uz Vankūveru Latviju pārstāvēt brauks pieci biatlonisti - Andrejs Rastorgujevs, Ilmārs Bricis, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris un Kristaps Lībietis.

Svarīgākais