Altenbergā negaidīti triumfē Halilovičs, Dukuri noslēdz sešinieku

Par Pasaules kausa (PK) skeletonā piektā posma uzvarētāju Altenbergā (Vācija) šodien negaidīti kļuva vācietis Mihi Halilovičs, bet brāļiem Dukuriem uz goda pjedestāla tikt neizdevās.

Pirmajā braucienā ātrākais bija kanādietis Džefs Peins, Tomasam Dukuram otrā vieta, bet trešais Franks Rommels. Pagalam neveiksmīgs brauciens Martinam Dukuram, kuram tikai 15. vieta, tāpēc otrajā braucienā bija jānostartē ļoti labi, lai posma summā izcīnītu iespējami augstāku vietu, lai saglabātu pirmo vietu PK kopvērtējumā.

Martins startā uzrādīja par vienu sekundes simtdaļu ātrāku laiku nekā pirmajā braucienā un trasi veica lieliskā ātrumā, izbraucot no 58 sekundēm – 57.89. Šis rezultāts bija labs pieteikums augstai vietai. Martins ilgi turējās pirmajā vietā, līdz viņu apsteidza vācietis Mihi Halilovičs, kurš uzrādīja fantastisku ātrumu un finišā uzrādīja laiku 57.78.

Apbrīnojami – vācietim garām neviens nespēja tikt. Tomass trases vidusdaļā pieļāva pāris kļūdas, zaudējot ātrumu un līdz ar to arī izredzes uz medaļu šajā posmā. Rezultātā Tomasam sestā vieta, bet Martins, pateicoties lieliskam otrajam braucienam, tika sešiniekā – viņam 5. vieta, kas ļauj saglabāt pirmo vietu PK kopvērtējumā. Jāpiebilst, ka šis posms Martinam kļuva par pirmo šajā sezonā, kad nav izdevies iegūt kādu no pirmajām trīs vietām.