Altenbergā pirmajā braucienā T. Dukurs otrais, Martinam neveiksme

Pasaules kausa (PK) piektā posma sacensībās skeletonā, kas šodien sākās Altenbergā (Vācija), pirmajā braucienā labāko laiku no brāļiem Dukuriem uzrādīja Tomass, bet Martinu piemeklēja neveiksme – tikai 15. vieta.

Martins Altenbergā ieradās ar uzvaru iepriekšējā posmā Vinterbergā un būdams PK kopvērtējuma līdera godā. Latvietim 49 punktu pārsvars pār vācieti Franku Rommelu, ar kuru viņi, visticamāk, noskaidros šīs sezonas PK ieguvēju. Šodien Altenbergā pirmajā braucienā abi devās trasē ar pirmajiem diviem numuriem, bet Tomasam Dukuram 4. starta numurs.

Martins pirmajā braucienā nostartēja bez redzamām kļūdām, trases vidū nedaudz aizskarta apmale, bet ātrums trasē nebija liels. Protams, uzrādītais laiks 59.01 tobrīd kļuva par labāko, jo Martins startēja pirmais. Pēc tam startēja Rommels, kurš sāka lēni, taču turpinājumā trasi veica pārliecinoši, finišā no Martina rezultāta nometot 0.58 sekundes. Pēc tam Martinam garām aizgāja arī Džons Montgomerijs un Tomass, kurš pārsita Rommela rezultātu un kļuva par negaidītu līderi.

Labi brauciena pirmo pusi veica krievs Aleksandrs Tretjakovs, kuram finišā nedaudz pietrūka, lai izstumtu Tomasu no pirmās vietas. Ko neizdarīja krievs, to paveica kanādietis Džefs Peins, kuram, neskatoties uz lēnu startu, izdevās trases lejasgalā pārspēt Tomasa laiku par 11 sekundes simtdaļām. Turpinājumā nevienam vadošajā sešiniekā neizdevās iejaukties, un par pirmā brauciena uzvarētāju kļuva Peins, Tomasam otrā vieta, bet Martinam tikai 15. labākais laiks. Šis posms kļūs par pirmo šajā sezonā, kad Martins nebūs uz goda pjedestāla.