Rastorgujevam un Juškānei starts sezonas pēdējā sprintā

Ar sprinta sacensībām ceturtdien Holmenkollenā (Norvēģija) sāksies Pasaules kausa izcīņas noslēdzošais posms biatlonā. 7.5 kilometru sprintā sievietēm startēs Žanna Juškāne, sacensību sākums plkst. 13.30 pēc Latvijas laika.

10 kilometru sprintā Latviju šoreiz pārstāvēs tikai Andrejs Rastorgujevs, sacensību sākums plkst. 16.30.

7.5 kilometru sprints sievietēm

Sieviešu konkurencē cīņa par uzvaru Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā vēl nav noslēgusies, tāpēc par izšķirošu var kļūt ikviena no trim sacensībām.

Iepriekšējā posmā Kontiolahti izteikti dominēja Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līdere Kaisa Mekereinena (Somija), kura divreiz uzvarēja sprintā un posmu noslēdza ar uzvaru iedzīšanā. Mekereinena distancē bija visātrākā. Pirms pēdējā posma Mekereinena ieguvusi visai ievērojamu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Tūru Bergeri (Norvēģija). Somijas izlases līderes pārsvars sasniedz 57 punktus. Gan Mekereinena, gan Bergere ir vienas no galvenajām sprinta favorītēm.

Ļoti teorētiskas izredzes cīņā par uzvaru Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā saglabā Darja Domračeva (Baltkrievija), kura ir viena no galvenajām favorītēm sprintā. Gan Pokļukā, gan Kontiolahti Domračevai sprinta sacensības neizdevās – pievīla precizitāte šaušanā. Olimpiskā čempione iedzīšanā, klasikā un masu startā no Mekereinenas atpaliek par 131 punktu. Kopumā šajā posmā iespējams iegūt 180 punktus, bet tad gandrīz pilnīgu fiasko jāpiedzīvo gan Mekereinenai, gan Bergerei.

Par favorīti noteikti uzskatāma arī Čehijas biatloniste Gabriela Soukalova, kura iepriekšējā posmā sekmīgi atgriezās pēc Pokļukas posma izlaišanas (veselības problēmas). Ja sezonas pirmajā pusē Soukalova bija uzskatāma par vienu no reālākajām pretendentēm uz uzvaru kopvērtējumā, tad neveiksmes posmā Antholcā-Anterselvā (noteikumu pārkāpums šautuvē, kas rezultējās ar diskvalifikāciju sprintā, attiecīgi bez punktiem paliekot arī iedzīšanā) un veselības problēmu dēļ izlaistais posms Pokļukā šos plānus liek atlikt uz nākamo sezonu.

Tāpat favorītu lokā ir šīs sezonas visvairāk progresējusī biatloniste Tirila Ekhofa (Norvēģija), Krievijas biatlonistes Olga Zaiceva un Olga Viluhina, kā arī divkārtējā olimpiskā čempione sprintā Anastasija Kuzmina (Slovākija) un šosezon divreiz sprintā uzvarējusī Selīna Gasparina (Šveice).

Sacensību apritē atgriezušās vairākas biatlonistes: Anna Kristina Flātlanne (Norvēģija), Vācijas biatlonistes Laura Dālmeiera un Franciska Proisa. Andrea Henkele (Vācija) šosezon noslēdz biatlonistes karjeru.

Žanna Juškāne pirmajā sprintā Kontiolahti bija 100% precīza šaušanā (10/10), slēpojumā sasniedza 54. rezultātu, kas ļāva sprintā izcīnīt 24. vietu. Slēpojumā Juškāne sasniedza faktisko labāko ātrumu šosezon (līdzīgi rezultāti slēpojumā bija tikai sezonas pirmajā posmā Esterzundā, kur gan pievīla precizitāte šaušanā). Latvijas biatloniste pirmoreiz ieguva kopvērtējuma ieskaites punktus, sasniedzot karjeras rekordu. Otrajā sprintā Juškāne šaušanā kļūdījās piecas reizes, ieņemot 84. vietu. Šoreiz Juškānei 56. starta numurs.

Līdz posmam Kontiolahti šosezon Juškānei visai pieticīgi rezultāti sprintā: 76. vieta Esterzundā (četras kļūdas šaušanā), 85. vieta Hohfilcenē (4), 57. vieta Anesī (2), 86. vieta Antholcā-Anterselvā (3), 79. vieta Sočos (6) un 73. vieta Pokļukā (4).

Kopumā sacensībām pieteiktas 97 biatlonistes. Sacensību sākums plkst. 13:30 pēc Latvijas laika, tiešraide LTV7 un Eurosport.

Svarīgākais