Vācija uz gadu diskvalificē Mahatu par slieču izīrēšanu Zubkovam

Vācijas Bobsleja federācija nākusi klajā ar lēmumu sodīt Manuelu Mahatu, kurš uz Soču olimpiskajām spēlēm izīrēja savas slieces topošajam čempionam Aleksandram Zubkovam. Mahatam piespriesta gada diskvalifikācija un soda nauda.

Federācija pavēstīja, ka relatīvi bargās sankcijas ir jāuztver kā pirmais solis pretī tam, lai aizstāvētu nacionālās intereses. 29 gadus vecais bobsleja pilots Manuels Mahata nespēja kvalificēties Soču olimpiskajām spēlēm un par finansiālu kompensāciju izīrēja savas slieces krievu braucējam Aleksandram Zubkovam, kurš Sočos triumfēja gan divnieku, gan četrinieku sacensībās.

Bez viena gada diskvalifikācijas Mahatam tika piespriesta arī piecu tūkstošu eiro liela soda nauda. Zubkovs divnieku sacensībās tuvāko sekotāju šveicieti Beātu Hefti apsteidza par 0.66 sekundēm, savukārt četriniekos par deviņām simtdaļām apsteidza Latvijas komandu ar pilotu Oskaru Melbārdi priekšgalā.

Vācijas bobslejisti Soču olimpiskajās spēlēs piedzīvoja fiasko. Divnieku sacensībās augstāko vietu ieguva pilots Frančesko Frīdrihs, kura komanda ieņēma astoto pozīciju, savukārt četriniekos sestajā vietā ierindojās četrinieks ar pilotu Maksimilianu Arntu.

Manuels Mahata šajā sezonā piedalījās vairākos Eiropas kausa posmos. Divnieku kopvērtējumā Mahatas pilotētā komanda ar 362 punktiem ieņēma 16. vietu, savukārt četrinieku ieskaitē Mahatas ekipāžai 442 punkti un 11. pozīcija.