Rastorgujeva ceturtā iespēja Sočos: biatlona masu starts

Svētdien Soču olimpiskajās spēlēs tiks aizvadītas biatlona sacensības 15 kilometru distancē ar kopējo startu jeb masu startā vīriešiem, kas būs ne vien pēdējās individuālās sacensības biatlonā vīriešiem, bet arī pēdējās sacensības, kurās šajās olimpiskajās spēlēs startēs Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Rastorgujevs startēs ar 21. starta numuru. Sacensību sākums plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

Par masu starta galveno favorītu uzskatāms divkārtējais olimpiskais čempions (iedzīšanā un klasikā), Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma uzvarētājs iepriekšējās divās sezonās, kā arī šīs sezonas kopvērtējuma līderis Martēns Furkads (Francija).

Par M.Furkada galvenajiem konkurentiem var uzskatīt Norvēģijas biatlonistus Ūli Einaru Bjerndālenu (uzvarēja sprintā) un Emilu Hegli Svensenu, kurš Sočos sprintā bija devītais, kā arī divreiz finišēja septītajā vietā (iedzīšanā un klasikā). Vai norvēģu biatlonisti masu startā nesaskarsies ar līdzīgām problēmām, ar kādām saskārās sieviešu izlase distanču slēpošanas stafetē, kam problēmas sagādāja slēpju slīdamība siltajos laika apstākļos (+10 grādi, kā arī trase nobērta ar kādu vielu-cietinātāju), to redzēsim svētdien.

Par uzvaru pacīnīties varētu arī sudraba medaļas ieguvējs iedzīšanā Ondržejs Moravecs (Čehija), Antons Šipuļins (Krievija), Jevgeņijs Ustjugovs (Krievija), Žans Gijoms Beatrikss (Francija), Jevgeņijs Garaņičevs (Krievija), Simons Eders (Austrija) un citi.

Masu startā startē tikai labākie biatlonisti, tāpēc gandrīz jebkurš no 30 biatlonistiem, kas svētdien izies uz starta, var izcīnīt vietu labāko trijniekā. Interesanti, ka starp 30 dalībniekiem ir tikai seši biatlonisti, kas ne reizi nav izcīnījuši vietas labāko trijniekā ne Pasaules kausa izcīņas posmos, pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs. Jācer, ka pēc masu starta to skaits samazināsies par vismaz vienu.

Rastorgujevs

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Sočos sprintā bija 17. (viena kļūda šaušanā), iedzīšanā izdevās pakāpties uz devīto vietu (šaušanā 19/20), klasikā trīs kļūdas šaušanā un 33. vieta. Visās sacensībās Rastorgujevs bijis visai ātrs slēpošanā. Sprintā 14., ceturtais iedzīšanā, klasikā 16. rezultāts slēpojumā.

Augstākos sasniegumus Pasaules kausa izcīņas posmos izdevies sasniegt iedzīšanā un klasikā (ceturtā vieta). Masu startā Rastorgujevs startējis vien divas reizes. Debijas reizē pērn Holmenkollenā (Norvēģija) ieņemta 28. vieta (pievīla šaušana vējainā šautuvē – astoņas kļūdas), šosezon Oberhofā (Vācija) veicās jau labāk – 14. vieta (četras kļūdas šaušanā).

Rastorgujevs masu startam kvalificējās atbilstoši rezultātiem olimpiskajās spēlēs. Latvijas biatlonistam 21. starta numurs. Sacensību sākums plkst. 17:00 pēc Latvijas laika, tiešraide LTV7 un Viasat Sport Baltic.

15 kilometru masu starts vīriešiemNr. Sportists Valsts Kvalifikācija masu startam Augstākais sasniegums OS; PČ un PK posmos

1. Ū.E.Bjerndālens Norvēģija zelts sprintā 1.

2. M.Furkads Francija zelts iedzīšanā un klasikā 1.

3. D.Landertingers Austrija sudrabs sprintā 1.

4. O.Moravecs Čehija sudrabs iedzīšanā 1.

5. E.Lesers Vācija sudrabs klasikā 2.

6. J.Soukups Čehija bronza sprintā 3.

7. Ž.G.Beatrikss Francija bronza iedzīšanā 2.

8. J.Garaņičevs Krievija bronza klasikā 1.

9. E.H.Svensens Norvēģija PK TOP15 1.

10. S.Šemps Vācija PK TOP15 1.

11. S.Eders Austrija PK TOP15 1.

12. J.Bo Norvēģija PK TOP15 1.

13. A.Šipuļins Krievija PK TOP15 1.

14. J.Ustjugovs Krievija PK TOP15 1.

15. D.Mališko Krievija PK TOP15 1.

16. A.Paifers Vācija PK TOP15 1.

17. L.Hofers Itālija PK TOP15 1.

18. F.Lindstrēms Zviedrija rezultāti OS 1.

19. N.Smits Kanāda rezultāti OS 8.

20. K.Zumans Austrija rezultāti OS 1.

21. A.Rastorgujevs Latvija rezultāti OS 4.

22. Ž.F.Legeleks Kanāda rezultāti OS 1.

23. B.Ferijs Zviedrija rezultāti OS 1.

24. S.Furkads Francija rezultāti OS 2.

25. J.Faks Slovēnija rezultāti OS 1.

26. D.Vindišs Itālija rezultāti OS 5.

27. M.Kazars Slovākija rezultāti OS 17.

28. B.Grīns Kanāda rezultāti OS 8.

29. L.Beilijs ASV rezultāti OS 5.

30. T.Bērks ASV rezultāti OS 2.

15 km masu starts vīriešiem PK izcīņā un OS 2013./14. sezonā

Svarīgākais