Soči, 8. diena. Vai Martins Dukurs spēs noķert lidojošo Tretjakovu?

Soču olimpisko spēļu astotajā dienā Latvijas sporta sabiedrības lielākā uzmanība tiks pievērsta vakarpusē, kad plkst. 16:45 un plkst. 18:15 pēc Latvijas laika ir paredzēti izšķirošie braucieni skeletonā vīriešiem, savukārt plkst. 19:00 uz ledus pret pasaules čempioni Zviedriju izies Latvijas hokeja izlase.

Tāpat Latviju šodien pārstāvēs ātrslidotājs Haralds Silovs un kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa.

Martins Dukurs pirms četriem gadiem Vankūverā piekāpās tikai mājiniekam Timam Montgomerijam, taču skeletona karaļa liktenis šogad Sočos draud atkārtoties. Pirmajā sacensību dienā dominēja mājinieks Aleksandrs Tretjakovs, kurš uzrādīja fantastiskus starta laikus un pēc pirmajiem diviem braucieniem otrajā vietā esošo Martinu apsteidz par 0.56 sekundēm. Ne pārāk sekmīga pirmā diena bija arī Tomasam Dukuram, kurš ieņem sesto vietu un no labāko trijnieka atpaliek par 0.51 sekundi.

Pats Martins ar saviem braucieniem bija apmierināts, atzīstot, ka Tretjakovs vienkārši bija pārāks: "Redzot atstarpi ar pārējiem – risks attaisnojās. Laiki nav tie sliktākie, īpaši pirmajā braucienā lejasdaļā parādīju topa ātrumus, un tas ir rādītājs, ka ar ekipējumu viss kārtībā. No mana arsenāla ir uzlikts pats labākais." Savukārt Tretjakovs vēl nesteidz kārt sev kaklā zelta medaļu: "Viss izšķirsies rīt. Pārsvars ir labs, bet Dukurs ne tādas vien starpības ir atspēlējis. Nekādā gadījumā nedrīkst apstāties."

Otro startu Sočos aizvadīs ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš aizvakar tūkstoš metru distancē ieguva 24.vietu. Pats Silovs ar savu rezultātu (1:10.29) un izcīnīto vietu nebija apmierināts: "Plāns bija izslidot zem minūtes un desmit sekundēm, taču... Nebija iekšā. Spiedu laukā visu, kas bija, taču pēdējie 200 metri bija pilnīgi nekādi." Pusotra kilometra sacensību sākums paredzēts 15:30 pēc Latvijas laika, un Silovs kopā ar nīderlandieti Marku Teitertu slidos 13. pārī.

Savukārt starp 50 dāmu supergiganta dalībniecēm būs arī viena Latvijas kalnu slēpotāja – Agnese Āboltiņa, kurai pirms astoņām dienām apritēja tikai 18 gadi. Supergiganta sacensību sākums paredzēts plkst. 9:00 pēc Latvijas laika, un Āboltiņa olimpiskajās spēlēs debitēs ar 49. kārtas numuru. Plkst. 19:00 laukumā izies Latvijas hokeja izlase, kura vairs nevar izglābties no pēdējās vietas grupā un kura tiksies ar grupas uzvarētāju Zviedriju. Tāpat C grupā paralēli spēlēs Šveice un Čehija, bet A grupā Krievija tiksies ar ASV un Slovākija – ar Slovēniju.

Sieviešu hokeja turnīrā tiks aizvadītas pirmās izslēgšanas spēles – pa vienai ceļazīmei uz pusfinālu sadalīs Somija un Zviedrija, kā arī Šveice un Krievija. Vēl vienu medaļu komplektu sadalīs tramplīnlēkšanā. Devītajā februārī mazajā tramplīnā par olimpisko čempionu kļuva polis Kamils Stohs, bet šoreiz vīri sacentīsies no lielā tramplīna. Divi fināli gaidāmi arī šorttrekā – 1000 metros vīriešiem un 1500 metros sievietēm. Pēcpusdienā medaļu komplektu izcīnīs arī distanču slēpošanā – 4x5 kilometru stafetē sievietēm.

Svarīgākais