Dāmu tramplīnlēkšanas pirmo zeltu izcīna vāciete Fogta

Par pirmo olimpisko čempioni tramplīnlēkšanā kļuvusi vāciete Karina Fogta. Sudraba godalgas tika austrietei Danielai Iraško-Štolcai, bet trešo vietu izcīnīja Francijas sportiste Koline Matela.

Pirmajā mēģinājumā Pasaules kausa vicelīderes Fogtas pārsvars pār tuvāko konkurenti Matelu bija tikai nedaudz vairāk kā punkts, tomēr finālā vāciete spēja savu vadību noturēt. No piektās uz otro vietu spēja pakāpties Austrijas sportiste Daniela Iraško-Štolca, kas otrajā mēģinājumā sasniedza labāko punktu summu – 126.

Bez medaļas palika Pasaules kausa kopvērtējuma pārliecinošā līdere Sāra Takanaši (Japāna), kura no Matelas summā atpalika vairāk kā divus punktus. Takanaši šajā sezonā visās sacensībās stājās uz goda pjedestāla, uzvarot 10 no 13 Pasaules kausa posmiem, bet sezonas izšķirošajās sacensībās palika bez medaļas.

Neveiksme arī Pasaules kausa ceturtās vietas īpašniecei un mājinieku galvenajai cerībai Irinai Avakumovai, kura ieņēma tikai 16.vietu.

Par zināmu pārsteigumu parūpējās Itālijas sportiste Evelīna Insama, kura Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem 27.vietu. 20 gadus vecā sportiste pasniedza sev lielisku dāvanu savā vakar notikušajā dzimšanas dienā, izcīnot augsto piekto vietu.

Tramplīnlēkšana, dāmasV Sportiste Valsts Punkti

1. K.Fogta Vācija 247.4

2. D.Iraško-Štolca Austrija 246.2

3. K.Matela Francija 245.2

4. S.Takanaši Japāna 243.0

5. E.Insama Itālija 242.2

6. M.Vtiča Slovēnija 241.9

Sacensībās piedalījās 30 sportistes.

Svarīgākais